Blogg

Renoverade aaltostolar

Råkade på dessa fina Alvar aalto stolar second hand utanför Eskilstuna (det var tydligen en rimlig idé att dra iväg familjen på ”utflykt” dit en söndag hehehe).

Stolarna fick en genomgång av trädelar, upputsning och ny sadelgjord i linne. De har kommit att bli en favorit o jag är lite sugen på att ta hem dem.. Känns de igen? Snart får det bli dags för medborgarlön så jag kan sitta hemma och göra möbler till mig själv bara ; )

Superbekväma med de väl tilltagna måtten i sitsen och funktionella med stapelfunktionen. Aalto.. Alvar och Aino.. Lite för bra…..! Sådär så man blir lite frustrerad.

Foto: Joakim Johansson aka Jockeono (som vanligt)

@jockeono

@jockeono
@jockeono
@jockeono@jockeono

 

 

 

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Inredning på Sjöviksvägen 140

I slutet av oktober fick jag uppdraget att möblera upp en lägenhet inför försäljning på 100kvm i nybyggda Brohuset i Liljeholmen genom Fantastic Frank. Blev inspirerad av de gula ekarna utanför med sina höstlöv som fyllde upp fönstrena utanför. Tog upp den gula varma tonen i detaljerna och här är mina favoritvyer från projektet. 

Emilia Ilkes konst satte verkligen prägel och tillförde mycket i miljön, klurigt att få till karaktär i nyproduktion men tavlorna gjorde sig verkligen, ett par syns nedan.

Foto: Joakim Johansson aka Jockeono

181025__Sjoviksvagen138___w_60_blogg181025__Sjoviksvagen138___w_61_blogg2 181025__Sjoviksvagen138___w_17_bloggAfterlightImage-1_blogg_2

181025__Sjoviksvagen138___w_16_blogg181025__Sjoviksvagen138___w_12_blogg
181025__Sjoviksvagen138___w_10_blogg
181025__Sjoviksvagen138___w_6_blogg
181025__Sjoviksvagen138___w_23_blogg
181025__Sjoviksvagen138___w_21_blogg

 

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

End of and era

Det är dags att dundra vidare i livet och lämna en ”era” bakom mig. För 5 år sen flyttade vi in i denna lokalen på Vattenledningsvägen 57 i Midsommarkransen. Det var då en livsmedelsbutik i väldigt dåligt skick. Tur då att vi inte riktigt visste vad vi gav oss in i ; )
Lokalen är på 145 kvm och varje kvadratmeter har nog genomgått någon typ av renovering. Golven var ojämna och fellagda, vi fick regla upp ca 120 kvm och lägga plankgolv som målades, golvlister på det. På lagret revs en stor plastmatta ut och betonggolvet slipades ordentligt och målades. Alla väggar målades, butiksinredning byggdes, WC var rent ut sagt misär, vi rev ut allt, slog upp ett nytt dörr hål, satte igen ett annat och byggde ett pentry. Tre nya väggar byggdes, en glasdubbeldörr renoverades och sattes in, tak i lagret byggdes, el drogs om och sågs över, fiber drogs upp från källaren, grovkök byggdes upp på lagret.. Ja jäklar vilken resa. Hela familjen slet dag, kväll och ibland natt i 3 månader, och sedan fortsatte finliret länge framöver.

Sen butiken öppnade har jag försökt kanalisera det som finns i min hjärna estetiskt och idémässigt till en verklighet, kurera, renovera och experimentera mig fram och utvecklats genom att testa mig fram. Det roligaste projektet hittills i livet. 5 år av lyxen att få vara kreativ, ha en egen palett, styra själv och genomföra massor av drömmar och idéer. Det hade dock aldrig blivit samma sak eller varit möjligt utan mina närmaste och jag är oändligt tacksam för att vill vara delaktiga i min resa och upptåg, och står ut med mig.. ja såhär långt alla fall ; ) 

Sen vår son Bruno kom för 1,5 år sen har det varit tufft och lite väl utmanande att både ha det nya stora ansvaret som förälder, och samtidigt hålla tyglarna i annat stort ansvar, den rullande bollen, företaget, med personal, fysisk butik, webbutik, tapetserarverkstad och hyresgäster. Ta stylinguppdrag vid sidan om och samtidigt utveckla verksamheten, presentera nyheter, ja allt vad det innebär att driva allt detta helt enkelt. Den bollen har lixom rullat lite med mig i, som en snöboll som dundrar fram, ett tag, och i somras började jag inse att det var dags att tänka om. Nuvarande form av verksamhet har börjat sluka mer än det ger. Tid, energi. Det nya livet har nya förutsättningar, nytt fokus och kräver därför förändring.
Jag drivs också av att starta upp saker, genomföra idéer och anta utmaningar. ”Förvaltning” är är inte min största drivkraft, så på något sätt var det dags att gå vidare i den aspekten också…
Ovanpå detta är det ärligt talat också tufft att driva independent butik just nu (stora kedjor också om man ser till resultat hos många av våra stora aktörer). Summa sumarrum, dags att gå vidare, använda all den erfarenhet som dessa år gett och skapa nya äventyr.

Vi och jag har fullt av minnen och erfarenheter med oss och det känns rätt att rent fysiskt också flytta vidare för att få ny energi. Nu ska därför lokalen överlåtas och rymma en annan resa, någon annans drömmar. Jag får se vart jag landar helt i och mer om planerna för nya äventyren senare. Nu ska jag avsluta pågående projekt och sen se om jag har tålamod att landa lite i livet. Vad nu det betyder : ) Ta det lite lugnt ett slag. Innan nästa växel hoppar i.

En annons med all praktisk information för intressenter kommer upp via blocket under helgen, bilderna här nedan. Såklart tagna av bästa kompanjonen och livskamraten Joakim Johansson aka Jockeono

Butiken:181103__MimmiStaaf___w_4_e_blogg
181103__MimmiStaaf___w_5_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_1_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_6_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_7_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_9_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_10_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_11_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_2_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_12_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_8_e_blogg Verkstad/Studio:

181103__MimmiStaaf___w_3_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_19_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_20_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_18_e_bloggKontor/Bakutrymme bakom kassadisken:181103__MimmiStaaf___w_13_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_14_e_blogg

WC/Pentry:181103__MimmiStaaf___w_15_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_16_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_17_e_blogg

Lager:181103__MimmiStaaf___w_21_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_22_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_23_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_24_e_blogg

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Fåtöljer i Tokyo

Det var längesen det kom ett inlägg och kärlek här på bloggen, uppenbarligen blir det så när man är föräldraledig! Totalt bortprioriterat för bättre behövande. Men det finns lite bilder som ska få arkiveras och skrivas lite om, så plötsligt händer det. Här kommer första möblerna renoverade och dokumenterade sen Bruno kom till världen?

Blev totalt kär i dessa med för mig ursprung okänt. De dök upp på någon begagnat-site… i Göteborg….men jag var tvungen att haffa dem. Ringde min mammas kusin med familj som nyligen flyttat dit, kirrade transport hem till dem och fick lov att förvara dem i deras förråd! Lycka!!

Har fortfarande inte lyckats klura ut ursprunget, (vet du??), men är lite fäst vid dem, i sin nya skrud. Funderade och funderade på vad de skulle få för klädsel. Har länge försökt hitta ett lämpligt objekt till två gråa nyanser av tyget Tokyo, som har en struktur inspirerad av japanska krattade grusgångar. Det kanske blev lite tråkigt och för enkelt på något sätt, jag har fortfarande inte bestämt mig. Men jag ville att formerna skulle få ta fokus, och de gör de ju.

Hoppas nästan att ingen ska köpa dem. För någon gång ska ju jag bygga ett hus.. och då, ska de va där. Ha ha..

Foto: Jockeono eller Jockeono

@jockeono@jockeono@jockeono@jockeono@jockeono
@jockeono

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Renoverad fåtölj

En av de senaste fåtöljerna vi renoverade i slutet av 2017 är denna bruna mysfåtöljen! Köpte den på en auktion i Malmö, så halva släkten har varit med och fraktat upp den i etapper via Växjö till oss i Stockholm.
Den var brun från början, men en ganska fadd trist brun. Hade spanat in denna mustiga varma guldbruna i ett av nuvarande favorittygerna Pitch från Febriks tyger och tänkte först att det var för tråkigt att gå på samma färg, men hade blivit förälskad i just det tyget och kunde inte riktigt släppa det.. Så fick det bli! Fåtöljen är så mjuk och härlig med fotpallen, så den varma bruna samspelade med känslan och blev en shysst kontrast till de kromade benen.

Fåtöljen har fått ny bärande linneväv, ny stoppning av bollfiber och rivet skum och innerkuddar. Klädsel i Febriks tyg Pitch. O puts på kromet som vanligt! Se före & efter nedan, dock ingen revolution denna gång.

Efter:Mimmi Staaf MöbelmakeriMimmi Staaf MöbelmakeriMimmi Staaf Möbelmakeri
Mimmi Staaf Möbelmakeri
Mimmi Staaf MöbelmakeriMimmi Staaf Möbelmakeri

Före:10204539_fullsize_blogg
10204540_fullsize_blogg

 

 

 

Kommentarer 2 Kommentarer Kategori Okategoriserade

Karlbergsvägen

En av höstens favoritobjekt som jag tillsammans med fotograf Emily fick förgylla. Paret som sålde var arkitekter/formgivare och hade trimmat lägenheten till toppskick. Angenäm miljö att ta sig an, vi skalade bort växter och annat för att lägga fokus på lägenhetens vackra detaljer. Plockade upp accentfärgen i lamporna i köket och tillförde små detaljer. Nedan är mina favoritbilder från objektet. Blogg_1Blogg_5

Blogg_6
Blogg_3
Blogg_2

Kommentarer 1 Kommentar Kategori Okategoriserade

Bondegatan

Försäljningen av detta objekt önskade en extra skjuts och jag gick på mustig rostig höstfeeling och tillförde en roströd/rosa ton. Tillsammans med säljarnas fotokonst blev det fina bilder, se nedan : )

Foto: Joakim Johansson aka Jockeono

Blogg_11Blogg_15Blogg_16Blogg_14Blogg_12Blogg_17Blogg_10

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Borkum i ny kostym

På uppdrag av Ikea snokade jag upp fåtöljen Borkum från 70 talets ikea. Den renoverades upp på verkstan och lottas nu ut på Ikeas instagram. Roligt med uppmaning från små som stora och gigantiska företag som uppmuntrar till återvinning! Vi är på rätt väg! Och potential i att renovera möbler finns på många olika sätt.

Läs mer om projektet på Ikeas blogg Livet Hemma.

Foto: Joakim Johansson aka Jockeono

IKEA Mimmi Staaf Möbelmakeri http://mimmistaaf.comIKEA Mimmi Staaf Möbelmakeri http://mimmistaaf.com
IKEA Mimmi Staaf Möbelmakeri http://mimmistaaf.comIKEA Mimmi Staaf Möbelmakeri http://mimmistaaf.com

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

PrettyHackathon 2017


För två veckor sen fick jag äran att medverka i PrettyHackathon i samarbete med Pretty Pegs och Myrorna på Mall of Scandinavia. I folkvimlet hade de byggt upp en verkstadsspot för 12 peppade kreatörer. Genom myrorna hade de skramlat fram ett gäng begagnade ikeastommar av olika slag och vi hade gjort varsin plan om hur vi skulle förändra dessa till nya skapelser och ge dem fortsatt, roligare liv.

Jag fick EKET, ett litet skåp med dörr. Men hjälp av tyg från bästa Camilla på Littlephant, deras nyhet, kommande tyg ”Tiger Island” och Pretty Pegs nya ben, var planen att göra en modern version av ”sypall”. En förvaringmöbel som man även kan använda som tex fotpall.

Materialet jag använde utöver skåpet var en platta skumstoppning, ”pyttipanna” i tapetserarmun, fiberfillvadd, häftpistol och lite tråd till handsömnad. På bilderna nedan ser ni lite under processen och en glad jag i högsta hugg, bjuder på den!! ; )

Längst ner ser ni de övriga deltagarnas möbler samlade, så inspirerad efter en superkul dag! Tack PrettyPegs och Myrorna för att ni anordnat så fint och uppmanar till återbruk. Möblerna kommer nu att auktioneras ut på Prettypegs hemsida och pengarna går till välgörenhet mot människohandel.

Övriga deltagare var: @nordic_remake, @vintagefabriken, @mrsmighetto, @asplundklingstedtinterior, @pernillasinterior, @baravickan, @ellinor_halling_design, @elinochalva @alvafierro

Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf8Ikea_Eket_Remake_MimmiStaafIkea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf5Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf4Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf3Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf19Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf2Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf1Arkivbild@jockeono

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Bondegatan 50

Några favoritbilder från en av höstens stylingar av bostäder inför försäljning via Fantastic Frank. Tillsammans med min duktiga kompanjon fotograf Joakim : ) En härlig grundfeeling som vi fick förfina och lyfta fram.

171011_Bondegatan50_7_W_blogg171011_Bondegatan50_8_W_blogg171011_Bondegatan50_4_W_blogg171011_Bondegatan50_5_W_blogg171011_Bondegatan50_2_W_blogg171011_Bondegatan50_13_W_blogg171011_Bondegatan50_11_W_blogg171011_Bondegatan50_20_W_blogg

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Nynäsvägen

Senaste jobbet i gamla Enskede! En välplanerad etta på 40 kvm byggd 1929 som skulle ut för försäljning.

Lägenheten var tom förutom Elfahyllorna som satt kvar i stora rummet. Jag har möblerat upp lägenheten lätt och Joakim fotograferat. Konsten som hänger uppe och mjuka skulpturerna som står, en på soffbordet och en i hyllan i träbox står fantastiska Emilia Ilke för.170816_ElinSylwan_6_W_blogg170816_ElinSylwan_7_W_blogg170816_ElinSylwan_10_W_blogg170816_ElinSylwan_8_W_blogg170816_ElinSylwan_9_W_blogg170816_ElinSylwan_4_W_blohh170816_ElinSylwan_2_W_blogg170816_ElinSylwan_3_W_blogg170816_ElinSylwan_1_W_blogg170816_ElinSylwan_12_W_blogg170816_ElinSylwan_11_W_blogg170816_ElinSylwan_13_W_bloggNynäsvägen308170816_ElinSylwan_14_W_blogg170816_ElinSylwan_15_W_blogg170816_ElinSylwan_16_W_blogg170816_ElinSylwan_18_W_blogg170816_ElinSylwan_21_W_blogg170816_ElinSylwan_24_W_blogg_blogg

Kommentarer 2 Kommentarer Kategori Okategoriserade

DIY Babygym

I brist på plats och estetiskt nörderi så byggde vi vårt eget babygym till Bruno! Kraven var att det skulle vara snyggt att stå framme, även gå att fälla ihop, och att figurerna smidigt ska kunna bytas ut.

Beskrivning-ish nedan, om du skulle vara sugen på att göra ett själv!MimmiStaaf_DIY_blogg8Vi klurade lite på hur ena benet som sitter innerst ska sitta kvar kring rundstaven. Det fanns lite olika lösningar på världsvida webben och man kan ju ta tex en liten minispik eller nån snygg träkil och spika in, men om man vill köra lite överkurs kan man ju göra ringar i trä och limma fast! He he.. Vi borrade ut ringar i trä från en furuskiva, det var ett pill att få till dem någorlunda jämna, det sista slipade vi till. MimmiStaaf_DIY_blogg7Material:

4 st smala trälister (vi sågade ut ca 4x1cm från ett furuhyllplan som blivit spill)
1 st rundstav
Snöre MimmiStaaf_DIY_blogg6
Vi borrade hål helt igenom på 2 av listerna där rundstaven går igenom, och lite mer än halvvägs på den andra där rundstaven limmas fast. Innan vi fäste allt limmade vi försiktigt kring ringen som sitter som stopp innanför listerna kring rundstaven (se längre ner).

Vi sågade även lite fasade hörn på listerna upptill och sne vinkel på fotdelen, vi testade ut lutningen genom att ställa de upp och testa hur hög och djup vi ville ha ställningen. MimmiStaaf_DIY_blogg4Finslipa alla kanter så de är lite mjukare, ingen risk för spetor eller vassa kanter.MimmiStaaf_DIY_blogg3Limma ihop under press, vi hade en lång tving till hands, så vi använde den!MimmiStaaf_DIY_blogg1På passande höjd, borra två hål och trä i snöret som håller benen på plats. MimmiStaaf_DIY_blogg2Sen till det roligaste! Leta fram allt möjligt kul man kan hänga i gymmet! Vi tog ett tunnare snöre och trädde igenom mjuka grejer med nål och hängde runt rundstaven. Då kan man lätt variera figurer. MimmiStaaf_DIY_blogg5Tadaaaa! Slutresultatet. Lägg mjuk filt/fårpäls/grej under och så barnet på : ) Den blev direkt väldigt populär hos Bruno. Han gillar även att ha musik (speldosan) igång under gymstunden.. o vem gör inte de : )
MimmiStaaf_DIY_blogg9
MimmiStaaf_DIY_blogg10

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Babyliv

Hemma med lilla Bruno 2,5 månader gör att mycket fokus just nu är på bebislivet..därför också babyinredning!

Vi bor i en 2 rummare och klurat en del runt hur vi ska lösa bebisfieringen av vår tillvaro rent materiellt utan att bli dränkta i bebistillbehör. Först och främst har vi försökt vara återhållssamma med tillbehören och har inställningen att se o införskaffa saker allt eftersom vi lär oss hur Bruno fungerar och vad han har för behov. Sen känns det ändå som att vi införskaffat 1000 ”bas”grejer ändå.. det blir ju en del med vagn, babysitter, bärsele o sådär..Blogg_MimmiStaaf_barnrum5Just nu när han är så liten så är det mest sovrummet som vi anpassat för lillens behov. Till höger om sängen började vi med att bygga om 2 ivarskåp från ikea och målade de i ekologisk aurofärg i kulören Creme. Vi halverade det ena och satte nya skåpsluckor och ”bänkskiva” uppepå. I skåpet förvaras hans kläder, lakan och lite leksaker. Trälådorna i skåpet rymmer sockor, mössor o småsaker. Uppepå kan man sätta diverse finsaker för mamman o pappan ; )Blogg_MimmiStaaf_barnrum3Blogg_MimmiStaaf_barnrum4Vid delen av rummet som är vid fotänden av sängen ryms hans säng och skötbord. Sängen har han sovit i en gång dagtid.. så den fungerar just nu mest som avlastningsplats för överkast eller kläder, ha ha. Men kanske kommer han sova där mer framöver? Just nu vill vi bara ha honom nära..

På väggen sitter en rad med knopplister, där hänger en del av hans saker, nätkassar för förvaring, och våra mjukiskläder som vi numera lever i… <3 Obs, det brukar inte vara så rensat som på bilden he he ; )Blogg_MimmiStaaf_barnrum7Brunos farmor virkade 4 fantastiska alpackor som vi gjorde en mobil av, nu tycker han det är väldigt intressant att kolla in dem och diggar blöjbytena.Blogg_MimmIStaaf_barnrum6Lite till höger så står skötbordet. Det var roligt att planera och jag förhörde mina nära vad som var bra att ha nära, tvättlappar.. mhhmm.. tvättkorg.. mhm.. osv. Tog mått och letade efter korgar och lådor på alla håll för att optimera förvaringsbehoven, tiden gick ju så långsamt innan han kom ut så fritid fanns att fördriva! Det bästa är att i trälådorna går preciiis två blöjpaket i en låda, älskar när saker passar som en smäck!! På väggen satte vi en liten hylla där en liten vattenkopp står där vi doppar tvättlapparna eftersom vi inte har tillgång till rinnande vatten i anslutningen till skötstationen. Perfa.Blogg_MimmiStaaf_barnrum8I säng- och byteshörnet la vi en matta vilket gör känslan till ett litet rum i rummet. Mycket nöjda med babyfieringen än så länge!Blogg_MimmiStaaf_barnrum2 Gissar att vi fortfarande är naiva när de gäller vårt hem och när Bruno börjar krypa, gå, lattja och röja runt, men vi får ta uppvaknandet när de kommer och anpassa allt eftersom : )

Planen närmast är korgar till vardagsrummet där leksaker kan förvaras och lätt röjas fram och undan. Men ingen brådska… nu ska vi njuta av sommaren och lilla Bruno! Blogg_Mimmistaaf_barnrum1

Kommentarer 2 Kommentarer Kategori Okategoriserade

Mana’o Nani

För drygt 2 månader fick vi en ny liten familjemedlem, Bruno. Så på sistone har man ju surfat en del gullegull… : ) Minikläder och gulliga barntillbehör. Och jag är ju sen tidigare svag för gulligheter och filurer. Det kommer säkert blir mer av det nu när man har anledning att frossa lite…

Fastnade totalt för dessa gulliga filurer från Mana’o Nani och Bruno fick en i välkomstpresent. Travelbuddys heter de och med magneter i händerna kan man ”knäppa” fast dem på bilbältet etc. Jag tyckte funktionen passade bäst efter tvätten när de fastnade direkt på elementet för torkning! He he…
Förhoppningsvis kommer de in i butiken snart <3

Manaonani_blogg

Manaonani_blogg1
Manaonani_blogg2
Manaonani_blogg3

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Ware Lamp

Spanade in denna lampan förra året när M-S-D-S Studio ställde ut på möbelmässan i Stockholm. Varför jag fick för mig att skriva om den nu vet jag inte men den sitter fortfarande på näthinnan och jag hoppas att den är på gång att komma i produktion. Ware lamp. Håll tummarna för att den sätts i produktion! : )

MSDS_Blogg3MSDS_Blogg1
MSDS_Blogg2
MSDS_Blogg4

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

KatieKimmel

Kolla in hundarna! Vaser i form av hund av Katie Kimmel skapar habegär hos mig… ! Hi hi hi..
KatieKimmel
Blogg1
Blogg2
Blogg3
Blogg5
Blogg6
Blogg7
Blogg8

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Blooper table lamp

Gaaah, min hjärna har fastnat totalt för denna lampa från PleaseWaitToBeSeated från Danmark.
Visst är den fin! Har inte råkat på den i verkligheten än men tydligen så dimmar man ljuset genom att vrida på den inre cirkeln, verkar så shysst!!?

Nu när vi har fått en liten son, Bruno, så spenderar jag för tillfället mycket tid hemma, framför allt i sovrummet, och har såklart hittat ett ställe där jag vill-höver ha denna fina skapelse : ) Den skulle passa så fint till vårt gråa överkast och gråa förvaringslådor från butiken som vi har som sängbord. I resten av rummet har vi lite aprikosrosa/”nude” toner och ljust trä.

Ska spana in lampan IRL i början av sommaren då det förhoppningsvis blir en liten tur till Köpenhamn. Hoppas den uppfyller förväntningarna och känns lika bra som den ser ut!

Tills dess får jag bjuda på ögongodiset nedan, bilderna är lånade från PWTBS hemsida.

Pleasewaittobeseated_Blooperlamp3Pleasewaittobeseated_Blooperlamp4
Pleasewaittobeseated_Blooperlamp

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Fenix

Hittade denna fruktansvärt klädda Fenix liggfåtölj från Dux strax norr om Stockholm i höstas. Var ute efter liggfåtöljer då vi i förra våren renoverade en Kroken från Ikea och jag blev totalt förälskad. Det bekvämaste jag suttit i!

När jag köpte denna kände jag inte till den fantastiska finessen att den går att luta bakåt!! Nu visste inte Joakim som fotade fåtöljen om det heller så vi missade att få med det på bild, men hela sittdelen fälls bakåt och man ligger ännu bekvämare med fötterna upp i luften. Tänk att lägga sig där efter en lång jobbdag.. Ahhhhh..

Fåtöljen har fått uppfräschade/putsade metalldelar, ny bärande linneväv och klädsel i tyget Pitch, färg Pearl från Febrik. Den har även fått uppdaterade läderremmar till nackkudden.

Efter:MimmiStaaf_Fenix_Blogg

Fenix_detalj1_bloggFenix_detalj2_blogg

Före:Liggfåtölj_Före_bloggLiggfåtölj_Före2_blogg

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Renoverad sittpuff


Omgjord sittpuff! Denna sittpuff, tidigare från HAY, kom en snäll kund förbi med som tänkte göra sig av med den. Inte så avancerad konstruktion egentligen att snickra ihop själv men det visade sig vara nosagfjädrar i sitsen så det kändes tilltalande att ta till vara på den!

Har länge velat göra något i Febriks tyg Stitch men det är väldigt tjockt (ca 1cm tjockt med stoppning i) vilket gör det lite begränsat vad man kan klä det med för lite finess, men detta tänkte jag passade bra, enkel och rak form. Tyget är också tvättbart 40 grader, så passade på att ta ett riktigt vågat färgval.. ur nedsmutsningssynpunkt ; ) Tyget är fäst med kardborre undertill och kan tas av och tvättas varsamt.

Puffen hade små svartmålade fötter i trä, jag började måla dessa men det gick åt skogen och blev jättefult (lite dåligt tålamod då jag gjorde sista rycket med fötterna när jag hade gått 1 vecka över tiden med bebis i magen). Jocke min sambo som också är engagerad i butiken, hjälpte då till att tillverka nya fötter i furu istället. Det blev riktigt fint och avslutades med vitlasyr för att gå ton i ton med klädseln. (Sen var lilla Bruno redo att komma ut)

Nedan syns före- och efterbild!

Foto: Joakim Johansson

Efter:MimmiStaaf_Sittpuff_BloggMimmiStaaf_Sittpuff_Fötter_Blogg

Före:
Sittpuff_Före_Blogg

 

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Bänkbygge i butikskontoret

Nytt litet bygge i kontoret i butiken! Har sedan vi flyttade in och renoverade lokalen velat ha en dagbädd någonstans… Inspirationen kommer från flertalet ateljéer med dagbäddar i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik. Det ser så härligt ut.. Bara att den finns där gör att man känner sig lite mer harmoni i sin arbetsmiljö. Oavsett om man har tid att slå sig ner eller inte, är det trevligt att möjligheten finns.

Hittade aldrig någon bra plats, utrymmet har hela tiden prioriterats till annat. Men, denna trista ”korridor” in till bakutrymmet bakom kassan där vi har kontor, pentry och wc kunde piffas upp lite.
Dels sitter en stor sladdhärva med wi-fimodem, telefonstation osv i hörnet, mycket bra kombo att kunna gömma den under bänken! Sen är det en liten ny familjemedlem som väntas här i slutet av mars, så en plats att sitta och amma lite dolt och bekvämt behövdes. Som egenföretagare blir föräldraledigheten på heltid inte så lång..

Det blev inte riktigt en så lång bänk att den kan kallas dagbädd kanske, men man kan slå sig ner ordentligt mot hörnet och lägga upp benen. Det känns kanon!

Byggd i planhyvlad furu, man kommer åt undertill att dammsuga och justera tekniken, men lite dolt med en tvärgående ”ribba” undertill. En mjuk dyna och ett gäng kuddar man kan bulla upp bakom ryggen. Två korgar för lite förvaring får plats och i den ena har vi gjort en liten bädd för den lilla människan som kommer. Borde få plats några månader alla fall : )

Kontor_mimmistaaf_2Kontor_mimmistaaf_3Kontor_mimmistaaf_4Kontor_Mimmistaaf_1

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Skonsam städning

Nu när våren har börjat ge små tecken och solen titta fram mer och mer så har något mer också visat sig hemma hos oss… nämligen dammtussarna och smutsiga fönster!

Efter att flera intressanta produkter dykt upp framför näsan så har vi börjat uppdatera städskåpet med både bra verktyg och miljövänliga medel. Logiskt är när man köper ekologiska matprodukter, väljer ekologiska material hemma m.m, att man också rengör sin omgivning med miljövänliga medel!

I butiken har vi samlat ihop favoriterna i städskåpet till en liten städavdelning. Tvätt- och städmedel och rediga verktyg! Listar dem nedan, läs om produkterna du är nyfiken på:

- Gysinge Linoljesåpa: Universalmedel som kan användas till det mesta! Tvätta dina handdukar och lakan, händerna, målarpenslar, rostfria ytor, ugnen, såpskura tvägolvet, lös proppen i avloppet, gnugga stövlarna, tvätta hunden etc etc. Baserad på biologiskt odlad linolja av högsta kvalitet, biologiskt nedbrytbar och hantverksmässigt tillverkad.

- Skurkräm – Fantastisk skurkräm som är helt magisk mot fläckar och ”hård” smuts! När jag skaffade denna fick jag äntligen bort missfärgningar på både diskskydd och vattenkokare, där jag tidigare testat flera olika andra skrubbmedel. Märkt med Bra Miljöval och tillverkad i Sverige av ett klimatneutralt företag. Förpackningen är gjord i grön polyten, en innovativ miljöplast som baseras på minst 85% förnybar råvara, sockerrör.

- Allrent – Ett rengöringsmedel med god doft för allmän städning, bra i tex kök och badrum och  torka av ytor. Brukar även använda i skurvatten för golvet. Märkt med Bra Miljöval och förpackningen är gjord i grön polyten, en innovativ miljöplast som baseras på minst 85% förnybar råvara, sockerrör.

L:a Brukets diskmedel, Refill – En superfavorit sen några år tillbaka (som nu kommit i refill-förpackning!), vi har varvat den hemma med lite billigare diskmedel i perioder, men nu när vi äntligen har installerat en diskmaskin och Yes diskmedel förlorat sin svanenmärkning så blir det bara denna i fortsättningen att diska det som inte går in i maskinen! Ekologiska eteriska oljor av citrongräs och rosmarin ger en liten aromaterapi under diskningen : )  och är snällt mot miljön och huden.

TangentGC Tvättmedel – Tangent GC’s serie med tvättmedel är certifierade med EcoCert. Serien består av Fintvättmedel, Sköljmedel, Sportklädestvättmedel och Fläckborttagning. Medlena är anpassade för dina plagg i mer delikata och ömtåliga material.
Fintvätt och sköljmedel använder vi till våra plagg som sällan men ibland måste tvättas, i ull, silke etc. Innehållet, mycket från växtriket, är skonsamma mot känsliga fibrer och material. Sporttvättmedlet är bra för speciella material som finns i sportkläder, de behåller dess funktionella egenskaper.
Fläckborttagningen är absoluta favoriten och de som tar slut först! Den bästa fläckborttagningen jag testat. Fick bort en svår blodfläck på en vit tunn skjorta som jag råkat tvätta innan jag såg fläcken och som jag gett upp hoppet för…men nu helt puts väck!

Verktyg – Försök undvika plast bland dina verktyg – go for trä och naturliga material även här. Diskborste med utbytbart huvud, svamp, panelborste med fibrer för tex badrum, linnehandduk och skurduk kommer man långt med.

HÄR beställer du samtliga produkter som presenterats!

TIPS: Tänk på att du ofta inte behöver något medel alls i den vardagliga städningen! När du använder medel, var noga med att inte överdosera, och utforska gärna ännu mer naturliga alternativ som tex citron, ättika och bikarbonat!

Städ_mimmistaaf_1Städ_mimmistaaf_3Städ_mimmistaaf_2

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Ankargränd 2

Förra veckan fotograferade och stylade vi ett speciellt objekt för försäljning i gamla stan. På Ankargränd 2, nästan vägg i vägg med slottet ligger denna gamla pärla från 1600talet. Lågt i tak, snett och dragit, men vilken skönhet…

Jag rensade bort ganska mycket spår av de boendes saker i lägenheten, de hade fantastiska färgglada detaljer, mycket i solgult, en av mina favoritfärger annars, men på bilderna ville vi att de vackra grå fönstrena och snickerierna skulle få stå i fokus, tillsammans med det fina trägolvet. Det blev därför ganska avskalat och en sval naturlig ton, med otroliga vallmo från bästa Christoffers blommor som ligger runt hörnet.

Dessa är mina favoritbilder från objektet.

Foto: Joakim Johansson för Fantastic Frank

Fantastic FrankFantastic FrankFantastic FrankFantastic FrankFantastic FrankFantastic Frank
Fantastic FrankFantastic Frank170223_Ankargrand2_11_F_bloggFantastic Frank

Kommentarer 3 Kommentarer Kategori Okategoriserade

Fåtöljer Charm

Är fortfarande inne i en period där möbler med stålstommar i olika varianter tilltalar väldigt.. Om det beror på slipningströtthet, dess ofta oslagbara komfort eller stundande metalltrend i inredning vet jag inte, kanske en kombination.

Detta fåtöljpar hittade jag hos grannen i Midsommarkransen, ständiga fyndkällan, Bodilvintage !

De har fått ny stoppning med en blandning av bollfiber och rivet skum. Ville få till en mjuk, bullig, fluffig känsla, och lite tyngd, kombinationen blev kanon.
Klädsel i tyget Pitch från Febik i färgen Charm ; )
Ståldelarna fick putsning, de var i väldigt fint skick, och med lite pustning glänser de riktigt.

Foto: Joakim Johansson

Före:170131_Mimmi_1_blogg170131_Mimmi_2_blogg170131_Mimmi_3_blogg170131_Mimmi_4_blogg170131_Mimmi_5_bloggIMG_6647_bloggSkärmavbild 2017-02-01 kl. 21.57.36 (kopia)_blogg

Kommentarer 4 Kommentarer Kategori Okategoriserade

Karin Mobring stolar

Ett nytt stolspar i butiken hamnade nu äntligen framför kameran och blev fångade. Nedan syns före och efter-bilder. Denna urgulliga modell har Karin Mobring ritat för Ikea en gång i tiden. Hittade först en och sedan en till, de är inte lätta att hitta för bra pris, vilket måste betyda att det är fler än mig som verkar tilltalas av den mjuka ”knubbiga” formen.

För att få lite mer komfort tillverkade jag två st tunna dynor i tyget Pitch från Febrik. De lackades i liknande matt senapsgul ton. En effekt jag upptäckte när de var klara är att den gula färgen varierar otroligt mycket i olika ljus. I visst ljus upplevs de som alldeles citrongula nästan, medan i andra den där mer murriga senapsgula jag eftersträvat. Först blev jag lite besviken men nu när jag haft de kring mig ett tag så är det härligt att de är levande och ändrar sig med dagen.

Foto: Joakim Johansson 

Efter:
170131_Mimmi_8_blogg170131_Mimmi_6_blogg170131_Mimmi_7_blogg170131_Mimmi_9_blogg

Före:30509_2_blogg30509_1_blogg

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

by Lo Bjurulf

Fantastiska Lo Bjurulf har vart i farten och dessa fina bilder finns i senaste numret av Elle Decoration nr 10 December. Jättekul att en del av rekvisitan är inlånad från butiken bl.a. renoverad stol (Bruno Mathsson), hörnhylla, galaxymobil och keramik från butiken.

Foto: Stellan Herner
Styling: Lo BjurulfLoBjurulf_ElleDecoration

ElleDecoration_LoBjurulf

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Sjöfartsgatan 6

En kul styling jag och Jocke gjorde i veckan för Fantastic Frank Sjöstan. Jag jobbar i lite olika perioder med ungefär ett objekt i veckan, utöver butiken och allt omkring där, ofta blir det av smidighet Jocke (min sambo) som fotar, men det är verkligen världens skönaste frilanskreatörsgäng som vi annars har äran att jobba med <3. (fotografer och inredningsstylister)

Det är alla sorters objekt och utgångsläge vi får tilldelade, en av mina favoriter har blivit lägenheter i fastigheter byggda av Oscar Properties, de finns runt om i Stockholm, en del inom kontoret Sjöstan. De är påkostade i materialval och genomtänkt arkitektur, en himla shysst variant av nyproduktion, lite lyxigare, en clean grafisk bas att jobba med som jag gillar.

Här var det en ganska nybliven barnfamilj som bodde, där livet ser ut som det gör med alla behov och vardagsfunktioner. Vi plockade bort en hel del, men alla stora möbler tillhör familjen, de flesta detaljer tillförde vi. Plockade upp en del varma toner i möbler som de hade och de glödande röda löven utanför.

Här är några bilder från objektet, och hela annonsen finns på Fantastic Frank.

Foto: Joakim Johansson

161116_Sjofartgatan6_3_A_blogg161116_Sjofartgatan6_2_A_blogg161116_Sjofartgatan6_4_A_blogg161116_Sjofartgatan6_1_A_blogg
161116_Sjofartgatan6_13_A_blogg161116_Sjofartgatan6_14_A_blogg161116_Sjofartgatan6_9_A_blogg161116_Sjofartgatan6_15_A_blogg

 

 

 

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Attefallshus

I måndags gav jag och Joakim Johansson oss ut till Viksbergs utanför Södertälje, där fanns ett nybyggt attefallshus som vi inredde och fotograferade för försäljning. Väldigt mysigt och speciell känsla med så få kvm, alla funktioner rymdes och det kändes riktigt trevligt, lite som ett dockhus i verklig storlek, en lekstuga för vuxna? : ) Vi ville knappt flytta ut igen…Men det gjorde vi och nu ska det säljas och kommer ut på Hemnet och säljs med Brokr till helgen. Se våra bilder nedan –>

Tack till: Fogia, Jonas Lindholm, Betonggruvan & Kvart Interiör

Foto: Joakim Johansson
Inredning: Mimmi Staaf

161024_Nordstromsoner_1_LR_blogg161024_Nordstromsoner_7_LR_blogg161024_Nordstromsoner_6_LR_blogg161024_Nordstromsoner_5_LR_blogg161024_Nordstromsoner_8_LR_blogg161024_Nordstromsoner_10_LR_blogg161024_Nordstromsoner_9_LR_blogg161024_Nordstromsoner_4_LR_blogg161024_Nordstromsoner_13_LR_blogg161024_Nordstromsoner_14_LR_blogg

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Rosa + Krom = Sant

Under sommaren hann vi fota en del möbler! Här ett par pallar som jag köpte på Bukowskis Market i våras fick sig en omgång i verkstan. Ny stoppning, en ordentlig putsning av metallen, nya tassar och riktigt illrosa tyg i Tonus från Kvadrat, fint med nästan neonlysande färger till krom tycker jag.

Ligger även uppe på webbutiken!

Foto: Joakim Johansson

Efter:Rosa_Pallar_bloggRosa_Pallar_Blogg_MimmiStaaf_blogg

Före:
10041936_fullsize-1_blogg

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Betonggruvan i ask

Min vän Josefine Halfwordson som driver Betonggruvan har gjort de igen! Uppdatering av mina favoritbord, de har tidigare funnits i carrara marmor, grön marmor, svart marmor och glas, men nu även i Ask!

Min personliga favorit har tidigare varit glas, vi har själva soffbordet med glasskiva hemma och det är så härligt att inte bordet blir en mörk skuggfläck och äter upp hela mattan under… Men nu vette tusan om ask faktiskt delar på första platsen! Framför allt till matbord, det är himla skönt med trä på matbord så man kan vila underarmarna på ett varmare material, och om det blir slitet går det ju att slipa ner! Just ask ärju  ett hårt träslag men långsiktigt lär de ändå få några törnar…

Pling pling dessutom fina matstolar va ; ) Från Mimmi Staaf Möbelmakeri såklart : )

Foto: Joakim Johansson

BetonggruvanBetonggruvanBetonggruvanBetonggruvanBetonggruvan

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

TGC Ekologisk tvål

Äntligen en ny produkt som har alla rätt och som får det att pirra sådär i magen som är anledningen till att jag driver butik och mår bra av att omge mig av vackra saker, och det lika viktiga, en produkt som är vänlig för miljön.

Ny ekologisk tvål från svenska TangentGC! 4 olika dofter, Burnet, Yuzu, Oud, Tiaré. Tvålen och parfymen i tvålen görs i Frankrike och har en fetthalt på 31% vilket är högt och ger en rik och återfuktande tvål.. Ahhh.. Har nu beställt till butiken och väntar med spänning till de kommer i november.

TGC_Soap1

TGC_Soap5

TGC_Soap2

TGC_Soap4

TGC_Soap6

TGC_Soap3

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Butikspersonal och Tapetserare sökes!

WereHiring

Hos Mimmi Staaf Möbelmakeri har målet sedan starten 2012, varit att ta till vara och renovera upp gamla kvalitetsmöbler. 3 år senare driver vi en passionerad inredningsbutik, webbutik och tapetserarverkstad i Midsommarkransen och är ett glatt gäng i trivsam arbetsmiljö med tapetserare, fotograf, bloggare och arkitekt som sitter tillsammans.

BUTIKSPERSONAL
Vi växer och söker nu efter butikspersonal på timanställning – deltid, 2-3 dagar i veckan. Öppettider är tis-fre 11-18, lör 11-16.

Vi letar efter dig som är en serviceminded, lösningsorienterad och påhittig person som vill vara en del av Mimmi Staaf Möbelmakeris utveckling, fortsatt framåt. Du har inga problem med att ha flera bollar i luften, ta egna initiativ, vara flexibel och hugga i där det behövs. Framför allt möta våra kunder och leverantörer med en positiv, glad inställning! Att du har butikserfarenhet ser vi som ett krav.

Tjänsten omfattar att ta hand om butiken och våra trevliga kunder, hålla ordning, rodda i kassasystemet, svara på mail, reklamationer, ta emot leveranser, packa upp och prismärka varor osv.
En stor del av tjänsten utgörs även av att ansvara för webbutiken vilket innebär allt från att packa ordrar, hantera produktbilder och lägga upp produktnyheter m.m. Det kräver att du har datorvana, känner till photoshop och gärna jobbat med webbutik tidigare.
Du ska kunna uttrycka dig på väl på både svenska och engelska i tal och skrift då flertalet av våra företagsrelationer finns utomlands.

Det är mycket viktigt för oss att du ser långsiktigt på din anställning.

Om detta låter som något för dig – skicka ditt CV, personligt brev och gärna länkar till eventuellt blogg, instagram eller annat relevant du vill visa oss.

Ansök till info@mimmistaaf.com senast 25 oktober.
________________________________________________________________________

TAPETSERARE

Vi är intresserade av att bli fler tapetserare (hyra plats/frilans) – är du nyfiken och vill diskutera detta närmare med oss?

Kontakta Mimmi på info@mimmistaaf.com och berätta lite om dig själv och dina erfarenheter!

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Mia E Göransson på Sven Harrys

Upptäckte Mia E Göransson och hennes keramik på öppet hus i Gustavsberg för ett par år sedan, det brukar vara ett par, tre gånger per år, då öppnar alla kreatörer sina verkstäder och man får lov att inspireras av den fantastiska miljön och köpa deras alster direkt från upphovsmakaren. Förutom alla faschinerande ateljeér älskar jag att i nästan 100% av dem finns en dagbädd i något hörn! Har fortfarande inte fått till någon i min verkstad/studio, men det är en dröm…

Blev vid detta första möte direkt kär i hennes stilleben fulla av små detaljerade skulpturer som godisbitar, ofta i mjuka färger och harmoniska kombinationer.

Nu när jag såg att hennes verk skulle ställas ut på Sven Harrys skyndade vi oss dit första helgen och njöt av utställningen. Jocke fångade en del på foto utan att spoila hoppas jag! GÅ dit, och gå sen till öppet hus i Gustavsberg, det brukar vara ett lagom till jul, ett mycket bra ställe att inhandla julklappar och konsumera med gott samvete. Jag och Jocke ska börja spara till vår första skupltur av Mia E Göransson!

Foto: Joakim Johansson

161002_MiaEGoransson_1P
161002_MiaEGoransson_17
161002_MiaEGoransson_2P161002_MiaEGoransson_5P

Kommentarer 1 Kommentar Kategori Okategoriserade

Metallpallar

Två pallar jag sprang över på hos grannen Bukowskis Market som sedan något år eller två ligger i Västberga precis intill Midsommarkransen, jättekul att ha de nära. Ibland går jag dit och spanar i källaren på pågående objekt.

Fastnade för den lite speciella metallramen med bred front och bak. Putsade upp båda ordentligt, de fick nya svarta plastpluppar, ny stoppning och så kläddes de i två av mina favoritkulörer hos Kvadrats Hallingdal 65. Senapsgul och Senapsgul/vit. Enkelt  o stiligt med en keder och botten. Shyssta att ha som extra pall till soffan eller extra sittplats vid sällskapsyta.

Foto: Joakim Johansson

Efter:
Gul_Pall_1
Gul_Pall_2
Gulapallar_MimmiStaaf

Före:Pallar_Före_Blogg1Pallar_före_blogg

 

 

 

 

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Bruno Mathssons stolar

I våras klädde vi om dessa stolar av Bruno Mathsson i verkstaden, men de har inte hunnit komma på kamera förrän nu.
De var dels till butiken men också dels till en inredning i en vindsvåning jag fick uppdraget att inreda inför försäljning där de fick agera i några veckor innan de landade i butiken.

De visade sig vara riktiga rackare att klä om, klurig konstruktion… Men det var det värt för jag tycker modellen är både snygg och himla bekväm. Några år tillbaka tyckte jag faktiskt att stolen kändes lite kontorsaktig, konferenssal lixom..Men sen såg jag stolarna i en fin hemmiljö och började se potentialen.. sen har de sjunkigt in lite och nu gillar jag de skarpt!

Med anledning av både pill med den bärande linneväven i ”innekonstruktionen” och alla pikeringar sedan i tyget följer priset som blev.. Tillsammans med ett av favorittygerna från Kvadrat, Hallingdal 65 200. Tjusigt värre skare va tydligen! : )

O attans jag hade inte sparat någon före-bild! Men de va rödrandiga. Funderade länge på om man skulle göra de i någon riktigt färgstark färg, men när vi räknade på vad priset skulle bli så valde jag lite tråkigt nog att gå lite försiktigare, dels för att de ska se trevliga ut i butiken och matcha in under tiden de står, att man inte klär om de igen i ett nafs och jag verkar fortfarande vara inne i min beigea period.. Himla beiget är det. Men trevligt ändå. Harmoniskt. Magkänslan är det som får styra.

Foto: Joakim Johansson

BrunoMathsson_Mia_blogg

BrunoMathsson_Mia_Blogg kopiaBrunoMathsson_MimmiStaaf

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Safarifåtölj

Sommaren har nästan gått och vi är på G igen.. Tyckte denna fåtölj passade säsongen bra. Hopfällbar och i palmtyg.. En fåtölj att ta med sig om man ska på lyxsafari drömmer jag. Kanske inte i verkligheten. Möbler ska inte vara i naturen på safari. Men om en låtsas lite : )

När jag kom över den så var den lite sunkig (se nedan), men jag gillade modellen. Konstläder och bälte nertill av polyester, eller något annat plastigt. Nä..
Den fick istället ett nytt fint bälte av ofärgat naturgarvat Tärnsjö-läder. Som tur är delar jag ju lokal med väskmakaren MYR och Johanna fixade upp mig med lädret! Kanon!
Sedan blev det ny bärande linneväv och vi förstärkte konstruktionen lite med snörade öljetter istället för tidigare tryckknappar (om någon nu skulle va intresserad) ; )

Plymåerna fick palmtyget Swaying Palms med keder och knappar, och ståltommen en ordentlig omgång med svinto så den glänster fint igen. Det fick också som tidigare bli en ficka för tidningar, tvkontrollen eller vad man kan tänkas behöva förvara nära till hands under fredagsmyset. En hemlis godispåse! : )

Fåtöljen finns uppe på mimmistaaf.com för försäljning.

Foto: Joakim Johansson

Resultatet:Safari_Fåtölj_BloggSafari_Fåtölj_Blogg1

Före:
Safari_innan
Safari_innan2
Safari_innan3
Safari_innan4

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Långholmsgatan 13A

Bostadsstyling på Långholmsgatan i veckan med Joakim. Superfin 36 kvm lägenhet, hade velat ta med mig flera av tavlorna hem, golvlampan, panelen, köket, oljeflaskan, ooooh! : )

Trevlig helg!

Foto: Joakim Johansson

FantasticFrank_7FantasticFrank_11FantasticFrank_10FantasticFrank_2
FantasticFrank_1FantasticFrank_6FantasticFrank_3FantasticFrank_4FantasticFrank_8FantasticFrank_9

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Hornsgatan 90

I helgen färdigställde jag och praktikant Petra (som just nu gör 4 veckors praktik inför vårens examen som visual merchandiser hos oss) en nybyggd vindsvåning på Hornsgatan 90 inför försäljning. Jätteroligt projekt, att få möblera och inreda 100 kvm som från början när jag besökte den fortfarande var en byggarbetsplats men har under senaste veckorna växt fram med fina ytskikt. Många av väggarna är putsade och materialen noga utvalda, vilket gör att det känns som att lägenheten redan har själ trots det helt nybyggda.

Den publiceras först till helgen för försäljning men här är några telefon-bilder jag tog under och efter arbetets gång.

Tack till: Betonggruvan, Erik Olovsson, Emilia Ilke, Fia, Joakim och Christoffers blommor !

MimmiStaaf_8MimmiStaaf_2
MimmiStaaf_5MimmiStaaf_7

MimmiStaaf_4MimmiStaaf_1
MimmiStaaf_9
MimmiStaaf_3MimmiStaaf_6

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Mary’s Lya

För några veckor sen var jag och Joakim hemma hos vår vän Maria och fotade. Lägenheten ligger nu uppe på försäljning med Fantastic Frank. Gå i köp ; )

20160421_MariaSelinder_7_blogg
20160421_MariaSelinder_10_blogg
20160421_MariaSelinder_11_blogg

20160421_MariaSelinder_12_blogg

20160421_MariaSelinder_13_blogg

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Carina Seth Andersson

Carina Seth Andersson, vilken cool kvinna. Se bara bilden nedan, vem vill inte jobba i en sån overall? Det vill i alla fall jag!

Sent i vintras släpptes hennes vårkollektion för Marimekko, en jättefin kollektion med textil och vaser. Jag föll speciellt för vaserna och har sedan tidigare beundrat just hennes vaser, de är oerhört vackra och följer ett speciellt formspråk.
Det tycks många hålla med om – tex hennes vas Dagg på Svenskt tenn måste vara en riktig storsäljare.. en klassiker? Ändå ser man sig inte mätt på den! Eller annat!

I Carinas ateljé i Gustavsberg är det lika härligt, alla vackra verk står uppradade som en drömfabrik. Om du vill titta in så är det öppet hus I Gustavsbergs ateljéer nu på lördag den 23 april.

I alla fall… I samband med Marimekkokollektionen som vi tagit in i butiken tyckte jag att det var ett bra tillfälle att samla några fler alster av henne, till exempel favoriten vasen Pallo. Därför åkte jag ner till Skrufs glasbruk, det glasbruk som producerar Carinas vaser i Smålands skogar och som 10 år tillbaka drivs av familjen Elm.
Både Skrufs och glasbruket visade sig ligga precis utanför Växjö där en stol del av min släkt finns (! hur kan de undanhållit detta?!) och att få se hantverkarna blåsa glaset och få plocka ihop sin order direkt i Fabriken hos trevliga familjen Elm gjorde att känslan av att presentera produkterna känns ännu mer fantastisk.

( Bonus! Dessutom hade jag lyckan att besöka fabriken under 10 års jublieumet av en slump och råkade då på specialpris på 2hands sortering av Pallo, vilket gör att vi har några vaser med tusen kronors rabatt på orginalpris. De’ru! Kom och haffa en!)

CarinaSethAndersson_7CarinaSethAndersson_5
CarinaSethAndersson_2
CarinaSethAndersson_3
CarinaSethAndersson_4CarinaSethAndersson_6Marimekko

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

New Furniture – Stora Adam

Låt mig presentera denna tjusiga herre, stora Adam! Designad av Kerstin Hörlin-Holmquist 1958 och tillverkad av NK:s möbelverkstad i Nyköping, en del av Paradis-serien.

Fick erbjudandet att köpa den genom Cirkus Loppan som för ett par år sedan kommit över två stycken och skulle själv behålla en till sitt hem. Glad att jag fick ta hand om den andra!

Den har sedan isärmonteringen stått ett tag, ni kanske kan gissa varför utifrån före-bilderna nedan….skicket var inte så bra, så all stoppning fick bytas ut. Efter det var jag tvungen att ladda ett tag innan den färdigställdes. Nu är den till slut fullständig och har fått ny kostym i canvastyg för möbel från Marimekko.

Mimmi Staaf MöbelmakeriMimmi Staaf MöbelmakeriMimmi Staaf MöbelmakeriUnder arbetets gång.. Skicket var inte så bra inuti, torkat skum… Uäsch. Baksidan med vårt jobb.StoraAdam_Före3

StoraAdam_Före

FöreAdamStor_Före2

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

New Furniture!

En till ny möbel till butiken. Gjorde först 2 st likadana fåtöljer i samma tygkollektion Galaxy  från Kvadrat men i grönt (separat inlägg med bilder kommer).

Gillar verkligen modellen både för ögat och komforten, som liknar Bruno Mathsson’s Karin men med mer överkomligt pris. Sprang på en till fåtölj och slog till direkt. Hade fastnat för både de gröna och svart/vita varianterna i tygkollektionen så tänkte att den andra fick bli i det svart/vita. Det blev väldigt fint till stålstommen, kontrasten fick båda att ”glänsa” på något sätt.

Den såldes ”tyvärr” samma dag vi ställde ut den i butiken, så nu blir det att hålla ögonen öppna efter fler ; ) För den som fastnat för tyget lika mycket som oss i verkstan har vi gjort ett gäng kuddar i samma tyg som säljs i butiken och på webben. Se nedan! (Även före-bild längst ner)

Foto: Joakim Johansson 

Mimmi Staaf Möbelmakeri
Mimmi Staaf Möbelmakeri
Mimmi Staaf Möbelmakeri
20151012 _MimmiStaaf_115_bloggFöreFörebildblogg

Kommentarer 3 Kommentarer Kategori Okategoriserade

New Furniture!

Ny fåtölj till butiken! Denna udda lilla fåtölj/stol hittade jag och föll direkt för. Tänker mig att den fungerar som en bekväm arbetsstol i hemmakontoret.

Den har fått ny bärande linneväv i botten, pustat stål, och kuddar i Febik’s Cross-textil. Valde det sandfärgade tyget eftersom det gick så bra ihop med linneväven, mjukt och behagligt och det som får uppmärksamheten är formen på ståldelarna och quiltningen i tyget. 

Längst ner en lite ofräsch före-bild, ganska lik i utseendet men lite tröttare… Nu har den fått nytt liv : )

Foto: Joakim Johansson

Mimmi Staaf Möbelmakeri

Mimmi Staaf Möbelmakeri
Mimmi Staaf Möbelmakeri
Förebild_blogg

 

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Stockholm Furniture Fair 2016

Joakim och jag fick uppdraget av Möbelmässan, Stockholm Furniture Fair, att skapa marknadsföringsmaterial för att annonsera för den offentliga dagen av mässan på stan, i magasin m.m.
Temat var den rosa ”nude” färgen i fokus och skandinavisk design. För mig är skandinavisk design ljust, björkträ, avskalade former..

Så här tolkade vi det. En illustration som Jocke ritat och överfört in i datorn möblerades i sektioner anpassat den text som ska ligga på i annonserna och för att fungera i upp till 60 olika format där man kan gå närmre och bara ha vissa rum i fokus med text på sidan till exempel.

Möbler och belysning från mig, Betonggruvan, Artek, Fogia, Oyyo, Aiayu och Wästberg.

Foto: Joakim Johansson 

20151201_SFF_Ai_RGB
20151201_SFF_Ai_RGB20151201_SFF_Ai_RGB 20151201_SFF_Ai_RGB

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Studio Oyama


Masayoshi Oya, från Japan, numera stationerad i Göteborg, gör denna fantastiska keramik! Inte nog med det så är han också en ödmjuk och yrkesstolt hantverkare, trevlig som bara den. Ny hemsida här också!

Vi fick muggar och några fat innan jul som sa slurk och sålde slut, men snart kommer det fler. Om ett par veckor ungefär landar de i butiken igen, förhoppningsvis både stora och små fat denna gången. Längtar!

Alla bilder lånade från: Studio Oyama

Masa_blogg5Masa_blogg1Masa_blogg3
Masa_blogg2
Masa_Blogg4

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

North Modern CPH

Några random bilder från förra veckans besök i Köpenhamn och mässan North Modern! : )

Foto: Joakim Johansson

>Demonstrerar pingis-matbord. Himla smart utfälltbart underrede och uppfällbar bordsskiva.20150113_NorthModern_5Eblogg>Snygg lampinstallation i entrén! 20150113_NorthModern_1Eblogg>Mitt sällskap Jockes favoritlampa, jag håller med, snygg! men inte så ”mysigt” ljus.. : )20150113_NorthModern_2Eblogg>Playtype’s snygga notebooks. Kommer till butiken v 4! 20150113_NorthModern_17Eblogg>En av favoritformgivarna M-S-D-S Studio nu i produktion! 20150113_NorthModern_3Eblogg>Mobiler i sten och mässingsringar, kommer till butiken omkring v 6 20150113_NorthModern_7Eblogg>Vi lyxade till det med ombloggade hotellet SP34, det levde upp till förväntningarna men vad har danskarna (SP34?) för minitäcken!? Brrr! De kanske inte är vana med snöoväder som syns nedan vilket vi vaknade upp till, insåg att vi skulle vart inne på mässan dagen av snöovädret och inte dagen innan. Men man kan inte klaga på skottningen av Köpenhamns cykelvägar! Perfekt! Vi gick nämligen stan runt utan cykel i slasket på trottoaren bredvid… ; )20150113_NorthModern_10Eblogg20150113_NorthModern_13Eblogg

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Planteplaneter

Förra veckan besökte vi mässan North Modern i Köpenhamn. En av mina favoritmässor, en ganska liten mässa med fokus på skandinavisk design.

En av favoriterna, som var en överraskning att de ställde ut, var Kajsa Skytts Planteplaneter! Så gulliga ”planet-plantor” i olika storlekar som hänger på en mässingstråd, både ihop som mobiler och var för sig. Jag vill bara hänga massor i badrumstaket och i duschen och göra en djungel i badrummet <3

Kommer till butiken i slutet av vecka 4 : )

Foto: Joakim Johansson

20150113_NorthModern_9Eblogg
20150113_NorthModern_6Eblogg

20150113_NorthModern_8Eblogg

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Bruno Mathsson Maria Flap

Min bästa investering på länge är detta nedan Bruno Mathsson bord Maria Flap i masurbjörk. Min farmor har under hela min liv haft ett sådant fast bredare variant i hemma. När vi för första gången i somras besökte Bruno Mathssons hem som nu är museum i Värnamo i somras insåg vi att bordet fortfarande finns i produktion och det blev där drömbordet för både mig och min sambo Joakim.

Dock såg vi det framför oss till ett större boende i framtiden och en hel del sparande eftersom att det i nyproduktion kostar en hel del. Men det satte sig verkligen på hjärnhinnan hos mig och jag blev väldigt glad när jag sedan såg ett till salu i slutet av sommaren hos Dusty Deco !!! (dessutom till 1/3 av nypris! Varför hade vi inte tänkt på second hand tidigare..dumskallar!) : ).

Jag intalade mig då att det är det perfekta bordet även till vår 2-rummare då det går att fälla ner till ynka 23 cm och fällas ut till 280 cm. Då kan vi ju börja bjuda hem folk på middag!! Och få ett bra arbetsbord vid behov. Ahhhh!!! Så efter några månaders is i magen, sparande och säljande saker på blocket sammanslaget med min födelsedag så blev det vårt! Så glad för det. Så glad man kan vara för en möbel, hos en passionerad inredningstokig = mycket glad ; )

Till min sambos födelsedag i helgen blev det tillskott till bordet, två fällstolar med rottingsits från Bodil Vintage. Som en smäck!

folding-ani
BrunoMathsson_MariaFlap2

BrunoMathsson_MariaFlap4
BrunoMathsson_MariaFlap3

BrunoMathsson_MariaFlap1

Stolar_Bodilvintage

Kommentarer 6 Kommentarer Kategori Okategoriserade

2016 – Myr Studio flyttar in!

Nytt år!!! Efterlängtat med lite ledighet… Dock blev jag sjuk precis innan jul så mestadels av julledigheten gick åt att plöja serier i sängen.. Typiskt, men det var inte dumt det heller : ) Kan vara bra att tvingas ta det megalugnt ibland.

På benen igen känns det otroligt kul med nystart och en av de roligaste sakerna är att vi får sällskap i verkstan på Möbelmakeriet av Johanna Landin som driver Myr Studio! Hon gör fantastiska väskor och andra alster i läder och det känns så inspirerande att ha henne hos oss. När hon inte gör väskor arbetar hon dessutom på deltid som inredningsarkitekt, vilket också är superspännande… Se bilder nedan på några av Johannas fina produkter och henne själv i hög person!

Ser fram emot 2016! Känns lite pirrigt faktiskt : )

Myr_Blogg3Myr_Blogg1

Myr_Blogg4Myr_Blogg2
Myr_Blogg6
Myr_Blogg5

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Lilla Bruket Flagship Store

Ett av mina favoritmärken Lilla Bruket – svenskt, miljövänligt och närtillverkat, som inte bara får en att vilja starta ett trädgårdspa med alla härliga produkter och dofter, är också otroligt duktiga på att utveckla sitt sammanhållna snygga och genomtänka koncept. Sedan en månad tillbaka har de öppnat ny flagship store på Söder i Stockholm. Väldigt impad över deras fina inredning, framför allt trä”skulpturerna” längst väggar och ön i mitten. Förundrad över hur de är gjort, måste fråga nästa gång!

Väl värt ett besök, men inköpen görs ju såklart i vår butik ; ) HÄR !

LillaBruket_7LillaBruket_2
LillaBruket_3

LillaBruket_6LillaBruket_5

 

Kommentarer 1 Kommentar Kategori Okategoriserade

Betonggruvan News

Nytt från min kära vän Josefine Halfwordson på Betonggruvan! Inte nog med att team Betonggruvan har flyttat till Sibirien.. inte till iskylan ovanför Ryssland alltså, utan bara några kvarterbort i stadsdelen som kallas samma namn i Vasastan, de har också släppt några fina nyheter!

Både hexagonhyllan har fått en ny färg (grå) och kommit tillbaka i lager efter en tid, och ett nytt trekantigt bord med korkskiva har lanserats i samband med nyöppningen. Finfina tycker jag : ) Finns att köpa i butiken, trekantsbordet kommer inom kort!

Se fina bilder nedan av Josefine och fotograf Joakim Johansson 

Betonggruvan4Betonggruvan5BetonggruvanBetonggruvan6Betonggruvan3Betonggruvan
Betonggruvan7

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Group Work Studio

Har tidigare sett bilder på denna fina hängare men såg nu att den även finns i produktion! Så fin och roligt med de olika små tillbehör man kan sätta på för att få den ännu mer funktionell. Dock en riktig dyrgrip, så antagligen ingenting som kommer in till butiken, även om jag skulle önska det… Made by Group Work Studio i Australien.

Groupwork_3Groupwork_5
Groupwork_4
Groupwork_1Groupwork_2

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Casa Ljungdal by Note Design Studio

Ohhhh.. När Note Design Studio presenterar sitt första privata inredningsjobb smälte jag till en smet på golvet. ”Istället för vita väggar” är allt i en puderaprikos kulör. Vilken harmonisk känsla och tänk vilket ljusspel med tonerna i dags och kvällsljus. Mot väggarna går snickerierna i blåa toner. Så fint och så många fina detaljer, trappräcket och trappan, allt i samma kulör som väggarna och den aprikosa kulören tillsammans med den gråa betongen.

Vilken ära dessutom att Note valde ut produkter från varumärken representerade i butiken till fotograferingen, kan det finnas en finare miljö att synas i?

Interiör av: Susanna Wåhlin, Johannes Carlström, Daniel Heckscher Foto: Note

Note-SoFo4-700x1043_2Note-SoFo5-700x970_7Note-SoFo7-700x1047_5Note-SoFo1-700x1049_6Note-SoFo3-700x1004_10Note-SoFo14-700x1052_9Note-SoFo10-700x1049_8Note-SoFo15-700x1049_3Note-SoFo11-700x1050_1Note-SoFo9-700x1049_4Note-SoFo12-700x991_11

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Bostadsstyling

Fint objekt av Oscar Properties som jag och Joakim stylade och fotade förra veckan inför försäljning via Fantastic Frank.

20151023_Textilgatan21_5_blogg
20151023_Textilgatan21_7_blogg
20151023_Textilgatan21_4_blogg20151023_Textilgatan21_10_blogg20151023_Textilgatan21_11_blogg
20151023_Textilgatan21_9_blogg

20151023_Textilgatan21_12_blogg
20151023_Textilgatan21_19_blogg

20151023_Textilgatan21_18_blogg
20151023_Textilgatan21_17_blogg

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Aiayu!

Glad att äntligen slagit slag i saken och tagit in ett lite större sortiment av danska Aiayu’s produkter i butiken! Allt från råmaterial och transporter är planerat och optimerat för djur, människor och natur och i de mjukaste skönaste naturmaterial som lamaull och ekologisk bomull.

När ett företags produktion är så genomtänkt och planerad, från vattenåtervinning, villkor för människorna som jobbar med produktionen, ekologisk bomull, förpackning och transporter, är min förhoppning och egen filosofi att tänka ett steg längre än att reagera på prislappen och vända på klacken.
Genom att konsumera hållbart, genomtänkt och utvalt kan vi vända våra ohållbara konsumtionsvanor och samhällskultur kring konsumtion till något bättre. Genom att planera inköp och göra färre men mer genomtänka val, sätter jag mer värde till mina ägodelar och uppskattar mina inköp mer långsiktigt. Istället för att stilla ett i stunden uppblossande konstumtionsbehov (grundat på ett beroende i en materialistisk samhällskultur) är min ambition att bara ta in saker i mitt hem som jag vill bevara och ta med mig genom livet. I bästa fall gynnar man också en bra produktion <3

Det kan verka motsägelsefullt att uppmana till detta och driva en butik, hur går det ihop? Jag har fått frågan om varför jag valt att hålla på med något så ”ytligt som inredning. Har funderat på det mycket, frågan gjorde mig osäker därför att jag aldrig sett inredning som något ytligt. Alla vi människor påverkas och får våra sinnen stimulerade i olika grad av olika saker, vilken mat man äter, vilka människor man har omkring sig osv osv. Jag brinner för miljö. På olika sätt, naturen och vårt jordklot och hur vi påverkar miljön. Men också inomhusmiljö, den miljö vi vistas i och framför allt hemmiljö. Jag är fascinerad över hemmet. Vi är individer som alla eftersträvar att ha ett hem där vi vill trivas och där vi kan gro. Trivsel, trygghet och harmoni gör att vi kan bli våra bästa jag och det är väl det livet handlar om…. : )

Aiayu_posterSkärmavbild 2015-09-14 kl. 23.51.43 (kopia)Skärmavbild 2015-09-14 kl. 23.51.29 (kopia)shellSkärmavbild 2015-09-14 kl. 23.47.52 (kopia) (kopia)Charlie_rosette_air

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Bostadsstyling


Härlig lägenhet i Saltsjöbaden som vi fotade i somras. Foto: Joakim Johansson

Blogg_3Blogg17Blogg_10Blogg_8
Blogg_4Blogg_6
Blogg_5
Blogg_9

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Bostadsstyling

Förra veckans bostadsstyling av mig för Fantastic Frank. Tack till Hope för lån av Carina Seth Anderssons fina karaff med glas!

Fotograf Joakim Johansson  <3

Uppdatering: Objektet omnämns som Sveriges kanske snyggaste etta i Expressen : )

Blogg1blogg12blogg13

blogg2
blogg3
blogg14blogg8
Fantastic Frank
blogg5

blogg10blogg6blogg9blogg4

Kommentarer 1 Kommentar Kategori Okategoriserade

Bostadsstyling

Senaste bostadsstylingen med fotograf Joakim Johansson för Fantastic Frank. Då säljaren av lägenheten inte bodde i lägenheten för närvarande så fanns det inte så mycket saker att använda sig av (utgår ifrån ungefär en ikea-kasse medtagna saker). Så det blev en ren och avskalad styling, ändå nöjd med resultatet sett till utgångsläget. Det är tacksamt att arbeta med små objekt med neutrala väggar, golv och lite fina detaljer. Dessa är mina tre favoritbilder.

MimmiStaaf_JoakimJohansson MimmiStaaf_JoakimJohansson1MimmiStaaf_JoakimJohansson4

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

StudioEO + Menu = Sant


Tjohoooo! Visst är de fantastiska, dessa ”ostbitarna” som jag och mitt sällskap utbrast på möbelmässan när vi såg dem! Som tur var hade Erik, formgivaren, humor eller var alla fall snäll nog att le åt oss och tog vårat smeknamn på hans glänsande alster med ro : ). Vi ville direkt veta allt om dessa fina ljusstakar, hur och när och var och NU vill jag ha dem i butiken!

Det var då inte produktion men i somras fick jag goda nyheter och nu är nyheterna offentliga, att Menu producerar dessa och de kommer därmed finnas i butiken i höst. Längtar.

Studioeo_1Studioeo_2
studioeo_3

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Betonggruvans Hyllsystem

I slutet av Juli efter semestern satte jag, Josefine, Jocke och Kina igång med fotosession av Josefines (Betonggruvans) nya hyllsystem!

Jocke fotade, Josefine och jag stylade och Kina var mood manager! (ett nytt ord jag lärt mig av en bekant som jobbar som det på Peace&Understandning studio, vilket innebär att hålla god stämning på företaget, underbart!)

Har sedan Josefine öppnade sin butik på Sveavägen hoppats på att de snygga hyllkonsollerna hon formgivit till butiksinredningen skulle komma i produktion, och äntligen har det hänt! Utöver de höga varianterna har hon även gjort 2 låga modeller och alla 4 olika storlekar är gjorda för att kombineras efter behov och smak. Under fotograferingen kom vi bara på fler och fler användingsområden, och efteråt ville jag ha en i varje rum.

Mina favoriter från fotograferingen är det låga sideboardet med varierande hyllplan, badrumshyllan med extra långt hyllplan att skruva fast krokar för att hänga handdukarna i, och den stora bokhyllan fylld med böcker och prylar är ju himla maffig!

Hyllsystemet finns redan att köpa i butiken genom webbutiken ! Kika in för mer information, pris och detaljer. 

20150803_Betonggruvan_60_blogg20150803_Betonggruvan_61_blogg
20150803_Betonggruvan_73_blogg
20150803_Betonggruvan_66_blogg
Betonggruvan
Betonggruvan
Betonggruvan
20150803_Betonggruvan_19_H_Blogg
Betonggruvan
Betonggruvan

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

New Furniture!

Jag och bästa fotografen Joakim Johansson fotade möblerna som finns inne i butiken för tillfället denna veckan. I våras när det var högt tempo hela tiden hann en del möbler säljas utan att vi hann dokumentera dem och det känns ju lite tråkigt. Nu hade vi ett gäng renoverade möbler uppe i butiken samtidigt och vi fotade av alla i ett lass innan höstsäsongen kommer igång och fler möbler kommer på tur. Tjoho!

Efter att ha fått en liten överdos av färg syns det att det nu blivit lite lugnare uttryck i tygval…utmaningen att kombinera alla möbler i olika modeller, färger och material tillsammans med alla olika produkter i butiken och få det till en harmonisk blandning är klurig! Därför verkar det som, nu när jag ser på bilderna att jag haft behov att en lite svalare, bas-färgskala på möblerna : ) Nästa möbel som står på tur blir desto mer färgsprakande, det ska bli kul.

1. Lamino i ek och ”moonlight” fårskinn
2. Stålrörsfåtölj i Febrik-quilttyg, arbetsnamnet har varit fluffis, ha ha
3. Sadelgjordspall
4. Soffa i Kvadrats tyg Coda2
5. 4 st stålrörsstolar, grålackerade och klädda i Febrik quilt

20150817_MimmiStaaf_15L_blogg20150817_MimmiStaaf_13L_blogg20150817_MimmiStaaf_14L_blogg20150817_MimmiStaaf_1L_blogg20150817_MimmiStaaf_3L_blogg20150817_MimmiStaaf_2L_blogg20150817_MimmiStaaf_4L_blogg

20150817_MimmiStaaf_5L_blogg20150817_MimmiStaaf_8L_blogg
20150817_MimmiStaaf_9L_blogg
20150817_MimmiStaaf_10L_blogg20150817_MimmiStaaf_11L_blogg20150817_MimmiStaaf_12L_blogg
20150817_MimmiStaaf_6L_blogg20150817_MimmiStaaf_7L_blogg

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

AW Fine Little Day

Se här! Just idag när jag stod i butiken och kollade mig omkring och tänkte. ”Nää.. kommer det inga fina nyheter i år att fylla upp den här butiken med?” (med det tråkiga sommarvädret så verkar min hjärna tro att vi är halvvägs till jul fast det bara är andra veckan i augusti)

Så dök dessa bilder upp! Så fint, höstnyheter från Fine Little Day. Kan knappt vänta!

FLDblogg1
FLDblogg2

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Bostadsstyling

Tillsammans med fotograf Joakim Johansson (@jockeono) stylade och fotade vi ett superfint objekt för Fantastic Frank för några veckor sedan. En väldigt ljus lägenhet på Sibyllegatan 50B var en fröjd att göra. Vi tillförde en hel del saker, mattor och inredningsdetaljer, även min liggfåtölj som jag renoverat sent i våras. Den rosa mattan i vardagsrummet kommer från bästa Asplund och den fina printen (som kommer till butiken i höst!) kommer från AnnaLeena Leino.

Foto: Joakim Johansson mimmistaaf_blogg6mimmistaaf_blogg9mimmistaaf_blogg8mimmistaaf_blogg5mimmistaaf_blogg10mimmistaaf_blogg4mimmistaaf_blogg11mimmistaaf_blogg12mimmistaaf_blogg7mimmistaaf_blogg1mimmistaaf_blogg2mimmistaaf_blogg3 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Mette Duedahl skålar

Nu har de kommit! Tillskottet till Mette Duedahl´s fantastiska muggar, skålar i två storlekar! Finns nu i butiken och på mitt bord att ta sommarens jordgubb med mjölk frukost i…
Mums : )

De tillverkas för hand i Köpenhamn av Mette själv, därför är de alla lite olika, mycket trevligt..

Foto: Mette Duedahl

MetteD_blogg7MetteD_blogg4MetteD_blogg1MetteD_blogg3MetteD_blogg5MetteD_blogg2MetteD_bloggcv

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Sadelgjordspall

I samband med inköp av fåtöljer hos Retrorummet förra veckan hittade jag denna söta pall hos Bodilvintage (de håller till i samma lokal).

Tog bort den gamla vinyl(?)sadelgjorden och slipade upp träet. Satte sedan ny linnesadelgjord på och lyxtassar. Den fick också fina kopparnubb på undersidan, lite extra fint de med ; )

pall_blogg3pall_blogg1pall_blogg2

 

 

Kommentarer 1 Kommentar Kategori Okategoriserade

Rosa fåtölj Före&Efter

Här är en fåtölj jag köpte in genom Bukowskis Market, renoverad under förra våren. En av favoriterna tror jag, det rosa tyget fick många på fall.. !

Fåtöljen fick en helt ny resårplymå, klädsel i Kvadrats tyg Divina MD, ett plain melerat ulltyg och slipade trädelar. Under dynan fick den foder i linneväv.

Nedan syns Före & Efter och lite under renovering från ett foto vi tog i Oslo.
Foto: Joakim Johansson

20130524_MIMMISTAAF_007rosafåtölj_1rosafåtölj_4

rosafåtölj_2
rosafåtölj_3
rosafåtölj_5

Kommentarer 2 Kommentarer Kategori Okategoriserade

Retrospektiv Före&Efter

Insåg när jag gick igenom mitt fotoalbum att jag varit dålig på att uppdatera med renoverade möbler, före och efter, så därför kommer här en retrospektiv uppdatering!

Här är en fåtölj som jag renoverade till butiken under förra sommaren, från ganska murrig med lackade armstöd blev den istället ljusgrå och fick ljusare vitpigmenterade armstöd. En ganska lugn möbel med snygg i sin enkelhet med de rena formerna och coola detalj med träplupparna på armstöden tycker jag : ) Nu är den ”tyvärr” såld, så får nöja oss med bilderna!

Fåtöljen fick ny stoppning i sitsen, klädsel i Hallingdal + linneväv som foder och slipade trädelar med vitpigmenterad hårdvaxolja som behandling.

gråfåtölj_blogg1
gråfåtölj_blogg2
blogg

 

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Lundagatan 36

Styling av mig i färgglad lägenhet på Lundagatan 36A tillsammans med fotograf Ulrika Nihlén för Fantastic Frank denna veckan.

Lundagatan_blogg1
Lundagatan_blogg2
Lundagatan_blogg3
Lundagatan_blogg4
Lundagatan_blogg5

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Behandla trä med valnöt

Just nu har vi dessa 6 st stolar inne i verkstan för omklädsel och stoppning av sitsarna. Jättefina stolar men flera av ryggarna var flammiga och slitna i lacken. För att helheten ska bli så bra som möjligt efter att man stoppat och klätt sitsarna så brukar vi vid behov tvätta av och behandla träet på de möbler som kommer in.

På en av stolarna fanns dessa skrapmärken (se bilden under) som inte gick bort helt med baolin (bilden är tagen efter baolinbehandlingen). Då finns det ett bra knep man kan använda! Nämligen valnötter : )
Man tar bort det bruna tunna skalet på valnöten (och såklart innan dess det hårda skalet) och ginder sedan valnöten mot skadan. Oljan i nöten tar sig då in i sprickan och skadan kamofleras. Ett bra tips om du har skrapmärken på möbler. Leta i skafferiet efter valnötter!

Valnöt_1Valnöt_3
Valnöt_2

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Franska Whole

Ser verkligen fram emot att ta emot första leveransen av en ny producent i butiken denna veckan!
Franska WHOLE producerar hela deras produkter under eget tak, från idé till färdig produkt – 100 % ekologiskt, wastefree, handfärgat, lokalt och miljövänligt!

Jag har fått statusuppdatering via Instagram att handdukarna är påväg och kan knappt vänta. På bilderna är handdukarna lite flammiga och fina, det gör att man verkligen ser framför sig hur de färgats med rabarber, avokado och morot m.m. Kan det bli bättre? Precis vad man vill ha närmast huden och till de små barnen. 

Whole_5
Whole_6

Whole_4Whole_2
whole_8
whole_1


whole_7

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Liggfåtölj

Ny renoverad fåtölj klar till butiken. Världens skönaste liggfåtölj. Den har fått ny bärande linneväv, upputsade ståldelar och klädsel Hallingdal 65-200. Gillar att använda Hallingdal på sånna här 1900tals modeller, det känns klassiskt men ändå modernt.

Blir svårt att sälja den nu för det är nog det skönaste sittdonet jag träffat på….
Nedan lite blandade bilder under konstruktion och i butiken.

Liggfåtölj_Blogg4
Liggfåtölj_blogg3
Liggfåtölj_blogg1
Liggfåtölj_Blogg5Liggfåtölj_blogg2

Kommentarer 3 Kommentarer Kategori Okategoriserade

Muji

Muji har för några veckor sedan utökat till en större butik på Åhléns. Som jag längtat. För 2 år sedan när vi var i Hongkong besökte vi en stor Mujibutik och gick loss. Hade därför stora förväntningar på nyöppningen på Åhlens men blev tyvärr inte så imponerad av det utökade europasortimentet : (.
Till exempel denna luftrenare som jag drömmer om säljs bara inom Japan än så länge.. Fortsätter att hålla tummarna, och tar en runda till in till Åhléns och kollar läget igen…Annars kanske en spark där bak att  faktiskt bege sig till Tokyo.. : )

Muji1
Muji2
Muji4

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Bobo Choses Home

Tjoho! Såg dessa godingar på Bobo Choses (som egentligen gör mest barnkläder, men också har ett säsongsvarierande litet utbud av inredningsdetaljer). Jag har tidigare privat köpt hem en superfin matta – aprikosfärgad, gröna fransar med en gul citron på, som jag är väldigt fäst vid! Nu kommer dessa inom ett par veckor till butiken, två muggar med söta filurer på, och en matta (eller varför inte väggbonad!) med ögonen. Den röda filuren tycker jag påminner om en bok som jag hade när jag var liten som jag tror heter Tummen, en sagobok med gubbar av tumavtryck… : ) …………Syns snart!

BoboChoses_muggröd
BoboChoses_mugggrå
BoboChoses_matta1
BoboChoses_matta2

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Studio Vit, Cone Lights

Ohhh.. Som förtrollad i butiken av Studio vit’s marble lights som numera finns i produktion hos &Tradition och nu säljs både här och på vår webbutik, spanar jag även in ett av deras senaste projekt, en utställning hos Etageprojects, ett design och konstgalleri i Köpenhamn (pågår 20 February to 24 April). Cone Lights görs i en numrerad upplaga och produceras för hand i London. Otroligt vackra… Kolla bara.

Studiovit_1Studiovit_4Studiovit_6Studiovit_7Studiovit_2Studiovit_3Studiovit_5

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Dusen Dusen Home AW15

Tjooooho vilka härliga badlakan! Dusen Dusen Home (som vanligtvis gör kläder) skickade deras höstkollektion till mig och jag fick en vitaminkick direkt. Men tusan att de inte kommer redan i vår…. Kommer beställa ändå och hålla mig till tåls. Hoppas ni också gör det. Härliga badlakan och badmattor – färgklickar i våra nordiska bas-badrum : )

Dusendusenhome_blogg
Dusendusenhome2_blogg
Dusendusenhome3_blogg
Dusendusenhome4_blogg

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Nyrenoverade stolar

Köpte dessa stolar på en loppis nere i Trosa för ganska längesen. Tyckte direkt att formen var fin men visst inte riktigt vad jag skulle göra med dem.

När vi fick in nya tyger nyligen så tyckte jag att det passade med quiltat tyg till den rena formen och ståldelarna.
De finaste nyanserna i tygerna tyckte jag var de grå och beiga, så stolarna fick bli väldigt mjuka och neutrala i ljusgrå både på ståldelarna och tyg. Något helt annat än tidigare, men är nöjd med det svala uttrycket och kan föreställa mig dem i en typisk nordisk inredning… Färgklickarna får bestå i annat omkring den här gången : )

På bilderna syns Före och Efter renovering. Ståldelarna har lackerats (på lackverkstad för att hålla ordentligt). Rygg och sits har fått en ny tunn skumstoppning, och delarna har fått nya beslag och grå plastfötter (syns ej på bild, tillkommit efteråt).

StolarFöreStolarEfter

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Caroline Z Hurley SS15

Caroline Z Hurley från USA’s linneplädar fanns i butiken under förra sommaren. Sen dess har det kommit två kollektioner till som är desto lugnare i uttrycket och rör sig kring basfärgerna.. Men lika vackra och sköna i strukturen.

På sommaren fungerar de som alltiallo. Jag testkörde en pläd och fick användning av den både som pläd, överkast, badhandduk, picknickduk och sarong. De flesta svenska sommarkvällar vill man gärna ha något kring sig och det kan vara lite för mycket med en ullpläd, med dessa är väldigt behagliga. De kommer in till sommaren igen men kunde inte låta bli att dela bilderna redan nu. Förhoppningsvis kommer de en mix av tidigare mönster och nytt från nya kollektionen!

CZH3
CZH2
CZH7

CZH4

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Lindsey Hampton

Det här med prickig keramik har verkligen satt sig på min näthinna.. En som är en hejjare på att skapa de finaste alster i denna teknik är kanadensiska Lindsey Hampton! Ahhhhhh får gåshud när jag ser hennes rena vita keramik med prickar men också 80tals pasteller blandade i härliga kombos. Har pratat med henne om en order till butiken, så håll nu tummarna att allt klaffar så finns de nog framåt sommaren att köpa hos mig <3

lindseyhampton8lindseyhampton9lindseyhampton7lindseyhampton10lindseyhampton3lindseyhampton6lindseyhampton1
lindseyhampton2
lindseyhampton4
lindseyhampton5

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Botanic Posters

Nytt i butiken är dessa fantastiska växtprintar från Kristina Dam. Gillar dem mer och mer ju mer jag ser dem och ju mer de syns i olika miljöer. Växterna är fotade med diffusionsfilm framför och gör att det liknar en fuktig djungel… De ger någon lugnande effekt av att motiven bara skymtar fram och den gråblå nyansen ger en jämn skön ton. Dessutom om man är dålig på att sköta om växter är ju det här ett bra alternativ : )

Palm_bloggkaktus_blogg Läs mer

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Katt & Björn

Hittade dessa fina skålar, handgjorda i keramik av Sofie Hägerström i Helsingfors. Om man inte har en katt eller björn som husdjur man kan mata i skålarna, så skulle jag helst vilja ha smågodis eller småtomater i dem.. Allt litet som behöver en fin skål helt enkelt. De kommer till butiken i april/maj. Längtar. 

Kattskål

Björnskål_grå

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Nak Nak Design

Nak Nak Design är ett företag som hållt sig kvar i tankarna efter möbelmässan. Det är något som får mig att dras till de här rena, grafiska formerna. Fast jag ser inredning och boende mer ombonat i sin helhet så är det sånna här detaljer och produkter som får nerverna att darra. Kanske kan båda känslorna kombineras till något fint…

Nak Nak Design verkar i alla fall väldigt spännande, med flera favoritnamn bland formgivarna; Afterroom, Erik Olovsson, Matti Klenell & TAF Arkiteker. Ser fram emot att produkterna sätts i produktion, då står butiken redo att haffa! : )

NakNakDesignTHEBOX_02HEX_KEY_01THEBOX_04THEBOX_03

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Marble Lights

Tjoho! Har spanat på dessa lampor sedan Studiovit visade upp dem. Väntat med spänning på producent och sen tog äntligen &Tradition upp dem i produktion! Bra satsat! Och nu ännu mer  äntligen kommer de till butiken också!!! Med munblåsta kupor i glas, en liten skir dimbar ljuskälla och fin marmor är de lika fina för sig själv som i grupp. Nu får vi hålla oss till tåls en liten liten stund till leveransen är framme. Håll utkik! (det går dock strax att förbeställa på webben!)

marblelights& Traditionstudio-vit-marble-lights-2studio-vit-marble-lights-7studio-vit-marble-lights-8studio-vit-marble-lights-9

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Karimoku New Standard in the house!

Vilken möbelmässe-vecka!

Vi fick den stora äran att ha den japanska möbelproducenten Karimoku New Standard på besök under veckan. De ställde ut nästan hela kollektionen inklusive nyheter från tisdag till lördag och i torsdags bjöd vi på kvällen in till mat och dryck från Råkultur. Jättetrevligt med många besökare vilket vi knappt vågat hoppas på med alla designbranschens happenings under kvällarna!

Det har verkligen varit en rolig men intensiv vecka, om man får erkänna det ska det bli lite skönt med vardag nästkommande vecka : ) Se bilder från veckan i butiken nedan!

27 kartonger med Karimoku New Standard kom! mimmistaaf_karimokuInspirerad av nya Castor Low Chair i grönt gick jag utanför min box och målade om!image6Det blev väldigt fint, speciellt i kombination till växter. Får hur länge det får vara kvar… : )image12Kommer sakna denna fina ”centrepiece” med colourwood tables! mimmistaaf_karimokunewstandard
image4Under torsdagen fick vi personal från Råkultur på besök, en rolig upplevelse att ha en sushikock jobbande under några timmar på sitt kontor bakom disken!mimmistaaf_råkultur2Härliga besökare!image9Svensk-japansk sushi med hälleflundra, svartrot, avokado och röding med diverse goda tillbehör. Mums!!!mimmistaaf_råkulturmimmistaaf_råkultur3

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Karimoku New Standard in the house!

Under möbelmässan nästa vecka har vi fått den stora äran att inhysa den japanska möbelproducenten Karimoku New Standard och dess Skandinaviske agents Transformform AB i butiken. Under veckan kommer deras möbler och nyheter stå uppe för display i butiken och under torsdagen håller vi ett event med godsaker från Råkultur. Det ska bli så kul ! : )

Uppdatering: Datumen gäller 3-7 februari! 

KMS press invitation sthlm design week copy

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kontorsrenovering

När vi flyttade in i lokalen var detta bakutrymme inte mycket för världen… Efter att lokalen tidigare delats upp och gett en del utrymme till grannen bestod en av väggarna till exempel av grannens kylrumsvägg.
Toalett och blivande pentry var ännu värre och detta väckte någon slags överdriven idé av att ta tag ordentligt i dessa delar och få dem att kännas som en shysst arbetsmiljö. Sen hjälpte det nog till att jag och min sambo Joakim bor i hyreslägenhet och där inte kan renovera så mycket, men tycker det är väldigt kul, så krut och idéer fanns att lägga här.

Toalett och pentry blev klart redan förra året, men vi var rätt slut efter specialbyggt minikök och flytspacklat, helkaklat och byggt om ”badrummet” även renoverat 100kvm butik och verkstad på egen hand (reglat golv, lagt plankgolv, byggt väggar och all inredning m.m m.m)

För att inte skriva en hel roman om detta ämne (som jag skulle kunna göra)……Så, dröjde det alla fall lite med att få i ordning kontoret, men nu börjar det äntligen bli klart!!!

Nedan syns bilder på renoveringen – vi har satt 10 st ikea köksskåp som förvaring över skrivbordet. Skrivbordet blev en laminatskiva, specialbeställd extra lång från hornbach. Vi satte plywood bakom skrivbordskivan men Jocke fortsatte sedan upp vid sidorna av skåpet och ena sidoväggen, sedan vitlaserade vi dem för få lite ljusare ton.
Till taket sågade vi ut hålmasonitplattor som målades vita och bytte ut de tidigare plattorna (som vi inte hade tillräckligt många av). I taket satte vi BAS takpendlar, det blev verkligen bra, belysning är inte att underskatta, vilken skillnad det blir på hela upplevelsen! Jag slog även till på en bordsarmatur från Zero för extra belysning vid skrivbordet. ”Skrivbordsinredning” Kvissle från ikea, älskar denna serie av Eva Lilja Löwenhielm. O en liten kaffestation i mitten, o en fin näverpapperskorg från Granit under bordet ….. Nu återstår lite detaljer men framför allt nå bra skrivborddstolar, det får vi se vad det kan bli!

kontor1kontor7kontor6

kontor2
kontor3

kontor4

kontor5


kontor8

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Foambox!

Veckans projekt i verkstan! Har funderat länge på förvaring av polyeter och skumstoppning i verkstan, de tar mycket plats och är svårt att trycka in i ett skåp med lucka. Tänkte först bygga in ett hörn med plexiglas med en dörr man kunde öppna, men blev sedan osäker på hur konstruktionen skulle fungera och hålla och fick även idéer från andra håll att de kunde vara bra att ha den på hjul…. Hmmm..

Så fick det bli! Hittade snygga hjul som jag lyxade till det med, en vitmålad MDF i botten, 33×33 planhyvlad furu som stomme och 4mm polycarbonat som väggar. Är mycket nöjd med resultatet, nu ska den testköras, men spontant känns det som ett bra beslut att ha boxen genomskinlig, dels för de fina pastellfärgerna på skummet (vilket var ett önskemål i planeringen), men framöver allt att man får en bra överblick vad man har i lager, samtidigt som det ser ordnat ut.

Som alla småprojekt blir man sugen på fler… Så nu vidare till nästa! Men måste nog göra lite jobbprojekt, bl.a nya möbler innan det blir mer ”lyx-verkstads-inredning” ; )

På bild: boxen under konstruktion och byggpartnerpappa som demonstrerar färdigt resultat!

box1
box2box5box9box8box7box3box6box4

Kommentarer 1 Kommentar Kategori Okategoriserade

Fox tail

En riktig godisbit kom i brevlådan i måndags! Fastnade för denna rävsvans av någon outgrundlig anledning för några år sen och har då och då gått in och suktat på Etsy sen dess… Vem motiverar ett svansköp utan riktigt användningsområde för nästan 500 pix liksom… : /
Men efter jul bestämde jag mig för att äntligen unna mig en liten svansjäkel och beställde den innan jag hann tänka för långt. Den ska få hänga på väggen någonstans i lägenheten. Måste ju leva upp till mitt predikande i butiken om att det finns mer än tavlor att förgylla väggarna med! (i butiken bl.a Menu’s väggljushållare) !

Dock en liten tråkig notis om köpet, säljaren ColetteBream har med tiden utvecklat fler och fler väldigt nära design’s mot favoriten Donna Wilson vilket jag inte vill stödja, så det blir nog tyvärr inte fler köp.

fox3fox1fox2

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Början på SS15

Efter några lugna startveckor känns det nu som att det börjar komma igång på många håll, flera mässor startar redan denna vecka och följer i slutet av januari. Har själv njutit av lugnet i januari, kunnat komma till ro efter högt arbetstempo i höstas och planera. Nu gäller det bara att fortsätta hålla tyglarna och vara strukturerad.

Några fina nyheter som i helgen ska spanas in på närmare håll i Cph är dessa nedan från Ferm Living. Det görs mycket produkter kring växter nu vilket jag tycker mycket om! Även mattor som släpptes från Ferm Living redan i höstas, och ytterligare nu, känns väldigt roligt att se, då jag tycker en mellanprisklass på mattor saknas på marknaden.

Produkterna nedan kommer in under vinter/vår, vi väntar på leveransdatum. Ferm Livingmattaväxtstegar

krukamiljöbildgråkruka
ljusgråkrukakrukaterakotta

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

BEST OF 2014

2014 har nog varit mitt roligaste arbetsår någonsin! Oktober 2013 öppnade vi i nya lokalen, totalt slutkörda efter 3 månades konstant galet renoverande, planerande och uppbyggande. År 2014 har sedan följt med lite lugnare men ändå högt tempo, vi har färdigställt mer och mer i lokalen, företaget har växt och roliga projekt och samarbeten har dykt upp.

- Samarbetet Hantverka med Betonggruvan och Mimmi Staaf Möbelmakeri har gett så mycket och växt till något vi inte kunde ana i våras, dels rent personligt och företagsmässigt att få dela tankar och jobba tillsammans med den härligaste energiska Josefine (och Kina), och dels alla fantastiska deltagare på alla de workshops vi hållt för runt 150 st under hösten. Tack!
- Extraknäck på Fantastic Frank har utmanat och inspirerat genom att få ”express-styla” och förgylla befintliga hem.
- Medverkan i press, helsidor i Elle Decoration, Recidence, Plaza Interiör och Hemma i HSB m.fl har gjort mig så stolt.
- Ett otroligt spännande och hedrande projekt med ett stort svenskt företag som jag inte kan avslöja med om just nu har också varit så. jäkla. kul.
- Och att få en liten butikskatt (grannens katt) som kommer och hälsar på och myser i en korg i verkstan har också varit som en dröm för en kattgalen människa med allergisk sambo ; ) (Se en av katten Wilmas kattunge nedan)

Allt detta och mer därtill är jag så tacksam för, vilket drömjobb! Under 2015 hoppas jag på fler roliga projekt, att skapa mig utrymmet att renovera fler möbler till butiken och fortsätta bygga företaget. Fortsätta renovera och förfina lokalen som jag tycker är så kul, och genomföra fler mål som finns framför mig.

Nedan syns mina favoritbilder från instagram från föregående år, 2014.
(Porträttfoto: Joakim Johansson)

mimmi1
image-2
image-3

image-4

image-5

image-7

image-9image-24
image-10

image-20image-12
image-13

image-14

image-15

image-16

image-17

image-37
mimmi2
image-36

image-18
image-21
image-23
image-26image-35
image-32

image-33

image-34


 

Kommentarer 2 Kommentarer Kategori Okategoriserade

Mugs Mette Duedahl

Ser fram emot januari/februari då dessa fina muggar från Mette Duedahl jag beställde i höstas kommer till butiken! Har verkligen fastnat för denna sorts prickiga variant av ”glasyr” på keramik, hoppas att jag också kan hitta annat fint att matcha muggarna med… Wait and see..

Mette-duedahl-prikket-kop-mellem_1024x1024Mette-duedahl-mellem-beige-kop_1024x1024
Mette-duedahl-prikket-stor-kop_1024x1024

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Britt Brass

Britt Bass från Atlanta gör dessa shyssta målningar. Skulle vara fina i ett ljust ”nordiskt björkhem”!

Om jag får välja inredning så gillar jag väldigt milda färger och naturmaterial som bas, sen fylla på med ”färgklickar”. Kruxet är att jag ofta hittar alldeles för många föremål som färgklickar ( möbler, tavlor, kuddar, matta osv.). Det är en utmaning att få allt att kännas harmoniskt i kombination, men när man hittar en bra balans är det väldigt tillfredställande!
Det är en av sakerna som driver mig i mitt arbete, att hitta ”harmoniska” färg och materialkombinationer.

pape1_12x16_180
chicagocopy
crops4

limejellyfish
lUCA2
blueheroncopy

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

2 st Junkerfåtöljer

2 st nya fåtöljer som fått ny klädsel och bärande väv. Fåtöljerna kommer från Dux och heter Junker. Stommen har fått ny bärande linneväv och dynorna har fått tyget Hallingdal65 från Kvadrat. Tidigare var även dynorna klädda i linneväv, snyggt, men inte lika skönt att sitta i enligt mitt tycke.

Från början var läderarmstöden ljusare vilket jag gillade, men de hade flera fula fläckar, därför putsade jag upp dem lite, de blev då mörkare och jag fick ett infall att byta ut dem mot ljusare, men är nu glad att jag valde att behålla dem, det ger lite mer karaktär till stolarna som känns lite klassiska i modellen och det ”försiktiga” valet av färg på tyg.

Hann tyvärr inte ta någon studiobild på dem då de såldes väldigt snabbt, så dessa är från telefonen. Och med en liten fin fågel från Donna Wilson : )

image-1
image-2
image-3

 

 

Kommentarer 2 Kommentarer Kategori Okategoriserade

Febrik Fabrics

Håller ständigt ögonen öppna efter nya möbeltyger då marknaden för moderna mönster och material inte är den största bland tyg just med möbelkvalité. Under hösten har jag till förtvivlan inte hunnit med att göra så mycket nya möbler till butiken för att så många andra projekt har vart för roliga att tacka nej till.

Höll på att ramla av stolen när jag råkade på dessa godingar, Febrik och fick en massa nya idéer framåt med nya möbler. Nu gäller det bara att disponera tiden rätt och hinna genomföra allt som finns i tankarna! Tygprover är påväg och kommer även finnas för kundjobb… Tjoho! Precis vad som behövs för att starta igång januari med! : )

Pictures from: Febrik & Hanna Moosbauerprofile1
Hannamoosbauerref_11_535ref_72_14slide_9ref_11_134

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Hay

Designnerven rycker alltid värst när nyheter från HAY dyker upp… Hoppas att vi återigen snart kan få möjligheten att sälja deras produkter i butiken igen. Håll tummarna för det!

Hay7
Hay2
Hay3Hay6
Hay4
Hay5hay1

 

 

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Väggväxter

Dessa prints från svensk/danska designbyrån ATWTP som gjort fantastiska jobb för bl.a Hay, Muuto, Stilleben m.fl har satt sig på näthinnan hos mig och förhoppningsvis är de snart på väg till butiken. Om man inte har gröna fingrar så kan man ju ha växterna på väggen istället…

Uppdatering: Finns nu i butik!

ATWTPaloeveraATWTPmonstera

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Inspirerande nybyggen

På senaste har jag råkat på flera inspirerande nybyggen, kanske är det för att idéerna, drömmarna och planerna om skapande av ett eget hem växer. Tentaklerna är ute och har fångat upp både Blooc, FuruhusenArrhovFrick och Fantastic Frank som syns nedan med blandade objekt och element som väcker känslor. Imorgon ska jag och Joakim åka ut och spana in Blooc’s Plateau M på nära håll, spännande!

BloggBlooc2Bloggblooc4Bloggblooc3

 

ArrovFrickblogg1ArrovFrickblogg2

 

Bloggfuru3Bloggfuru2BloggFuru1

 

Frank1
Frank2
Frank3
Frank4

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Lundia System

Ahhh vad fint. Finska inredningsarktiekten Joanna Laajisto har formgett förvaringsboxar för finska företaget Lundia. Är väldigt förtjust i framför allt de grå och de mintgröna. Ett jäkla shysst sätt för förvaring som inte får plats i garderober eller förråd. Perfekt för hallen, vardagsrummet eller kontoret där saker man inte vill ha framme, men nära till hands kan få plats. Är väldigt sugen på att köpa in dessa till butiken… Vi får se : )

Lundia_Blogg3Lundia_blogg1
Lundia_Blogg2

Lundia_Blogg4
Lundia_Blogg5
Lundia_Blogg6

Kommentarer 1 Kommentar Kategori Okategoriserade

Sommarlängtan

Senaste kollektionen från Caroline Z Hurley gjorde mig riktigt peppad idag! Just nu är det tungdraget, mycket att göra både i butiken, bakutrymmen och på möbelbiten, svårt att komma ifatt och krävande att känna att man ligger efter varje vecka. Svårt att få både tid och kapacitet att räcka till innan rutiner mm har satt sig. Men, de här fina plädar/strandfiltar/överkast/dukar piggade upp och gav lite inspiration!!

De kommer in framåt sommaren i butiken ! : )

Caroline_Z_Hurley_0128CraneCaroline_Z_Hurley_0110pick_up_sticksCaroline_Z_Hurley_0071

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Depeapa

Spanska Depeapa gör dessa snygga kuddar som kommer in i butiken under våren, tjoho!!

blogg3
blogg1blogg2v
blogg4

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Örnsbergsauktionen

Fick under möbelmäss-veckan tips om något i söderort jag missat, Örnsbergsauktionen för ”hantverk och studioproducerad design”, vilken bra idé. Mina favoriter syns nedan !

Örnsbergsauktionen is iniatiated by Kristoffer SundinFredrik Paulsen and Simon Klenell.

1. STORA SPELET 2014, Sara Lundkvist
2. LITTLE WHITE LIES 2014 Nick Ross
3. NAZCA/COCOS 2014 Hilda Hellström
4. ORDINARY PIXEL 2014 Anna Nordström

ornsberg1ornsberg2ornsberg3
ornsberg4

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Best of Möbelmässan

Nu var det längesen jag skrev här, tiden rusar iväg och jag underskattade lite hur lång tid det skulle ta att komma i ordning i de nya lokalerna, renovering, planering och funktionalliseringen tar antagligen aldrig slut !

Sega januari är över och lite energi börjar komma tillbaka, inspirationen också efter nyheter genom mässor, nätet mm börjar poppa upp ! Denna veckan är det efterlängtad möbelmässan och vi körde första dagen igår, förhoppningsvis blir det en till dag senare i veckan.

Något av de som inspirerade mig mest och gav mig den där överväldigande känslan av att pricka rätt in i hjärtat var Amanda&Mathilda i Greenhouse, malmöbaserade textildesigners som jag verkligen hoppas få se mer av.

Annars var det också fantastiskt att se alla maffiga montrar från svenska möbelproducenter och nordisk design. Stockholms möbelmässa överträffar enligt min smak Paris enorma mässa som vi besökte förra helgen, Maison&Objet, så missa den inte! På lördag är den även öppen för allmänheten.

blogg1
blogg2
blogg3
blogg4

Kommentarer Lämna en kommentar Kategori Okategoriserade